Maradnak az iskolák, a diákok!

2018.06.12. 09:30

Semmi más nem változik, csak a fülei intézmény státusza

Ím, a találgatások kora lejárt. Mi lesz veled, iskola? – firtattuk a két kisiskola esetében. A válasz most megérkezett a Székesfehérvári Tankerületi Központból. A tanulók helyben maradnak – ez a legfontosabb!

V. Varga József

A népszerű sportnapot az idén már ötödik alkalommal rendezték meg a fülei iskolában

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Korábban felmerült már minden, és mindennek az ellenkezője is. Találgatott, kombinált szülő, diák és tanár. Hangot adtunk az aggodalmaknak, leírtuk, hogy a két kistelepülés, a képviselő-testület, Gubicza József fülei és Tilhof István mátyásdombi polgármester mindig is kiállt a falu iskolájáért. A tankerületi központ először nem kívánt reagálni megkeresésünkre. Egészen mostanáig. A Fülei Általános Iskola 2018. szeptember elsejétől a Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tagiskolájává válik – tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója. Az iskola új elnevezése a következőképpen fest majd: Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fülei Tagiskolája.

A népszerű sportnapot az idén már ötödik alkalommal rendezték meg a fülei iskolában
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az intézmény – az átszervezés után – a jelenlegi szerkezetében működik tovább a polgárdi iskola tagiskolájaként, „a tanulók és a pedagógusok is helyben maradnak, a Fülei Általános Iskola nem szűnik meg”. Impozáns tornacsarnokuk a továbbiakban is a tankerületi központ vagyonkezelésében marad, és működik. A fülei iskola szülői munkaközössége támogatta az átszervezést, azzal egyetértett – tette hozzá a tankerületi igazgató.

A mátyásdombi iskolában is az egyik legszebb ünnep a ballagás
Fotó: archív

„Mátyásdomb esetében, a Lonkai Ármin Általános Iskola vonatkozásában nem született átszervezésre vonatkozó döntés, így a település iskolája változatlan formában, önálló intézményként működik a következő tanévben is” – mondta el Török Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában