Kétszáz daledzett torokból szólt a nóta

2018.06.04. 06:45

Népdalkörök találkozója, ötödször, Szabadegyházán

Ötödik alkalommal rendezte meg a helyi Vadon Nőtt Gyöngyvirág Dalkör a környékbeli népdalkörök találkozóját, sőt idén a Duna túlpartjáról, Kunszentmiklósról is érkezett kórus.

Sági Zoltán

A szabadegyháziak beénekeltetik a vendégeket

Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Szombaton reggel 9-kor vette kezdetét a találkozó Szabadegyházán, amelynek a nemrégiben felújított Nagy László Művelődési Ház adott otthont. A szép időre és a résztvevők nagy számára való tekintettel azonban nem az igényesen kialakított belső térben, hanem az épület mellett, ahol fedett zenepavilonban álltak közönség elé a dalkörök. A hallgatóságot, és a fellépésre várakozó dalkörtagokat a színpaddal szemben elhelyezett fehér rendezvénysátrakban kínálták ülőhellyel a szervezők, kényelmes és árnyékos szabadtéri koncertkörülményeket teremtve. A rendezvényt a szabadegyházi Vadon Nőtt Gyöngyvirág Dalkör nyitotta meg köszöntő szavakkal, Radnóti-verssel és hangbeállító, rövid közös énekléssel.

A megnyitó része volt még a közösen elénekelt Himnusz is, amely közel kétszáz daledzett torokból fölzengve igazán lenyűgöző élmény volt. A pillanat ünnepélyességét a környékbeli települések gonddal varrt viseleteiben érkező csoportok sokféleségének egysége csak tovább emelte.

A szabadegyháziak beénekeltetik a vendégeket
Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Mint Zétényi Margittól, a helybeliek vezetőjétől megtudtuk, a rendezvény célja a produkciók megosztása egy

mással és a daléneklés közös élvezete. Elsősorban a népdaloké, de például a Székesfehérvárról érkező Arconic-Köfém Nyugdíjasklub Férfi kórusa bordalokat is szokott énekelni, amit szintén kedvtelve hallgat a közönség. Az idei alkalomra tíz dalkör közel kétszáz tagja érkezett, a már megemlített településeken kívül Sárosdról, Hantosról, Baracsról, Kisapostagról, Pusztaszabolcsról, Nagyvenyimből és Perkátáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában