külön ajándékot is hozott a püspök atya

2018.06.22. 15:00

Korszerű játszóteret avattak Alsószentivánon

A püspök atya a megnyitót követően végig járta az újonnan átadott játszótér játékait, és kedves szavakkal köszöntötte a gyerekeket. Külön ajándékot is hozott: színes labdákat és karikákat.

V. Varga József

Különleges borítású játszótér, speciális akadálypályával Fotó: Kiss Attila

Nagy napként említik az iskola, de a falu életében is: korszerű, „csupacsoda” játszóteret avattak. A Fatimai Boldogasszony Általános Iskola játszóterének átadásán Spányi Antal megyés püspök is részt vett. A kis falu kis iskolája a fenntartó, a Székesfehérvári Egyházmegye jóvoltából – több évtizedes álom megvalósulásaként – 12 millió forint értékű szép, új, az előírt szabványoknak megfelelő játszótérrel gyarapodott. A különleges borítás és a kivitelező szakembereinek kreativitása egyedi megvalósítást hozott.

Az ünnepélyes átadás nyitányaként a megjelentek a Boldogasszony Anyánk kezdetű népének eléneklésével mondtak köszönetet Istennek és Égi Édesanyánknak. Az iskola diákjai és pedagógusai nagy szeretettel köszöntötték Spányi Antal püspök atyát, Ugrits Tamás püspöki irodaigazgatót, Varga Gábor országgyűlési képviselőt, Husvéth Imre polgármestert és Csalovszkiné Mezei Zsuzsanna jegyzőt.

Különleges borítású játszótér, speciális akadálypályával
Fotó: Kiss Attila

Helter István plébános, az iskola püspöki biztosa úgy fogalmazott: a legnagyobb köszönet Istent illeti. Méltatta a játék nevelő hatását, és biztatta a gyerekeket, használják a játszóteret egészséggel. Fekete Gábor, a kivitelező cég igazgatója elmondta: nem sablon megoldásokra törekedtek, hanem igyekeztek figyelembe venni a nevelőtestület elképzeléseit is. Így vált egyedivé a szentiváni játszótér a speciális akadálypályával, a kültéri társasjátékokkal s a kereszténységünket kifejező halacskákkal.

Kiss Attila iskolaigazgató az összefogás és a szeretet erejét emelte ki. Ha hiszünk a cél elérésében, s ezért képesek vagyunk összefogni, magunkénak érezzük, amiért dolgozunk, akkor kis településeken is megvalósulhatnak nagy dolgok. „Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten, és a szeretete tökéletes lesz bennünk” – idézte János apostol levelét.

Győzelem! Fent a magasban!
Fotó: Kiss Attila

Spányi Antal elmondta: mindig szívesen jött Alsószentivánra, korábban elsősorban a Fatimai Szűzanya kegyhelye, a múlt év szeptembere óta azonban a katolikus szellemű iskola okán is. Ő is kiemelte a faluban és az iskolában tapasztalt összetartás fontosságát.

A megyei főpásztor megáldotta a játszóteret, a gyerekek pedig örömmel, vidáman vették birtokukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában