Cifrakerti bemutató és lovagi erények

2018.05.08. 17:32

Megyei versenyek a szabadbattyáni iskolában

Az általános iskola a hetekben-napokban három megyei szintű tanulmányi versenynek adott otthont: természet- és környezetvédelmi, biológia és játékos irodalmi megméretésnek.

V. Varga József

Fotó: Hutvágner Botond

A Kaán Károly országos természet- és környezetismereti versenyen a Batthyány Lajos Általános Iskola immár negyedszázada indítja diákjait. A megyei zsűrizésben minden évben részt vett dr. Székely Andrásné, az iskola biológia-földrajz szakos pedagógusa. Amint Ekler Zoltán igazgató elmondta: a megyei döntő szervezését és lebonyolítását a 2015-2016- os tanévtől kezdődően vállalták. Évről évre növekvő számú diák vett részt a battyáni döntőn: az első alkalommal 38, majd 42, az idén pedig 58 diák. A versenybizottság a

kezdetektől kapcsolatban áll erdészetekkel, mert Kaán Károly szellemiségét akarják közvetíteni, aki erdőmérnök volt. A munkát nagyban segítik a Vadex munkatársai ismertetőanyagok, jutalmak biztosításával, illetve Kovács Norbert színes előadásaival, terepi bemutatókkal. A korábbi évek eredményes szereplését követve az idén és remekeltek Székelyné Mariann helybéli tanítványai: az 5. évfolyamos Kotsis Nóra az országos döntőbe jutott, illetve a 6. évfolyamon első helyezést ért el Vörös Krisztina Viktória.

Az iskola idén második alkalommal adott otthont a Hermann Ottó országos biológia verseny megyei döntőjének. A megméretés a 7-8. osztályosok közös versenye, egy továbbjutóval, így álmodta meg Tóth Albert professzor. Az országos döntőbe Rezsnák Anna Sára, a székesfehérvári Talentum Református Általános Iskola diákja jutott, felkészítője Stampelné Géringer Márta.

Fotós: Hutvágner Botond

Az Arany János-emlékév utórezgéseként a battyáni iskola az idén hagyományteremtő szándékkal indította útjára a megyei szintű játékos Toldi irodalmi versenyt. A megméretésen 19 iskola 31 csapata vett részt, a versenyt a főszervező, Kissné Skultéty Viktória nyitotta meg. A csapatok az iskola tornatermében mérhették össze tudásukat, a feladatok megoldásához kreativitás és csapatszellem is szükségeltetett.

Fotós: Hutvágner Botond

A diákok keresztrejtvényt fejtettek, lovagi erényeket gyűjtöttek össze szórejtvények segítségével, puzzle-t raktak ki, de

még verset is írtak Toldi Miklósról. A versenyt a Ciszterci Szent István Gimnázium Miklós és a Farkasok nevű csapata nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában