Tudományos, terápiás, türelmetlen világban élünk?

2018.05.11. 07:30

Elindult az Alba Mater – Szülők Akadémiája a Corvinus fehérvári campusán

Új rendezvénysorozat indult csütörtökön a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán: Alba Mater – Szülők Akadémiája. Az első előadáson a siker, a boldogság és a karrier sejtelmes kapcsolatáról beszélt Aczél Petra nyelvész és kommunikációkutató. S az új három T-ről!

Majer Tamás

Aczél Petra nyelvész és kommunikációkutató előadásával kezdődött az új előadás-sorozat

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az első a tudományos, amelynek alapja az adatközpontúság. Az előadó szerint általános nézet, miszerint a szubjektivitás akadályozza a tiszta gondolkodást, az emberi ítélet nem megbízható, s hogy amit nem tudunk megmérni, az nem is igazán fontos. No, de akkor mit kezdjük például a szeretettel, tette fel a kérdést. Az mérhetetlen…

A következő T a terápiás közhangulatot hívja elő. Elburjánzottak világunkban az önsegítő könyvek, kurzusok.

– Hogyan legyek boldog 14 nap alatt – parodizálta a hasonló könyveket egy mókás álcímmel a nyelvész.

Aczél Petra nyelvész és kommunikációkutató előadásával kezdődött az új előadás-sorozat
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A harmadik kortünet a türelmetlenség. Átlagban maximum három másodpercig vagyunk hajlandók várakozni arra, hogy telefonunkon betöltsön a kívánt weboldal…

A türelmetlen attitűd egyik alpontja a hedonizmus, az élményeket hajhászó magatartás. Hiányzó készségünk a várakozás készsége, a készülődés, az aprólékos közel kerülés képessége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában