"A bringa győz, nem a benzingőz!"

2018.05.09. 17:30

Critical Mass biciklis felvonulás lesz szombaton Fehérváron

A Critical Mass a kerékpáros életmódra kívánja felhívni a figyelmet, egy élhetőbb világ megteremtésére törekednek politika- és pártmentesen. Gurulj velük Te is május 12-én!

Tringli Alexa

A környezet védelmében

A Critical Mass fontos célokat állított fel, hogy megkönnyítsék a biciklizők életét és körülményeit. Szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésre szorul, az autósoknak is jobban kellene figyelnie rájuk, így a baleseteket is csökkentenék. Védik a környezetet, hiszen nem autóval közlekednek, így élhetőbb várost szeretnének megteremteni, és az aktív életmódra hívják fel a figyelmet.

Ha részt veszel a felvonuláson, be kell tartanod a közlekedési szabályokat, és a kijelölt útvonalon haladj, a vezetők által kijelölt sebességgel, hiszen a felvonulás nem verseny, az a cél, hogy minél többen lássanak minket. Ne szemetelj és őrizd meg a kerékpárosok becsületét!

Útvonal

Négyszer emelhetjük fel biciklijeinket az égbe: először a Halesz parkban, a Várkörúton, a Piac téren, majd ismét a Halesz Parkban.

Az útvonal: Halesz park – Budai út – Várkörút – Dózsa György út – Mészöly Géza utca – Palotai út – Piac tér – Horvát István utca – Lövölde utca – Budai út – Seregélyesi út – Halesz park

Izgalmas programokkal várják az érdeklődőket

Több programmal is várnak minket, 13 órától piknikezhetünk a Halesz parkban, a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Környéke területi szervezete várja a szervezet munkái, programjai iránt érdeklődőket, a Gaja Környezetvédő Egyesületnél kiszámíthatjuk az ökolábnyomunkat és környezeti tanácsadásban részesülhetünk, a kicsiket környezettudatos nevelésre tehetnek szert a Zöldbogyóka Játszókuckó és Családi Bölcsöde.

16 órakor kezdődik a kerékpáros felvonulás, ide azonban várnak minden „kenyérgőzhajtású kerekest, gördülőt” (rollerrel, görkorcsolyával, gördeszkával stb.), és egy vidám hangulatú menet kerekedik belőlünk!

A felvonulás keretén belül a BikeSafe programhoz is csatlakozhatnak az érdeklődők, ahol a székesfehérvári rendőrök egy egységes nyilvántartási rendszerbe regisztrálják biciklijeinket, melyeket lopás esetén sokkal gyorsabban tudnak beazonosítani azoknak egyedi jegyei alapján. Ezt szintén a Halesz parkban tehetjük meg 13 órától 16 óráig.

 

Vezető képünk a tavalyi felvonuláson készült. Fotó: Archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában