EKF

2018.04.20. 07:30

Újabb állásfoglalás Székesfehérvár mellett

A Kormány továbbra is támogatja Székesfehérvár városvezetésének és lakosainak elképzeléseit.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Nagy Norbert

Mint ismeretes, Székesfehérvár városvezetése is pályázott az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 címre. Ám egy idén februári döntés alapján a hét induló közül végül Debrecen, Győr és Veszprém városa jutott be a projekt döntőjébe. Lapunkban már akkor beszámoltunk az eredményről, arról, hogy az Európai Bizottság tizenkét fős szakértői csoportja – a többi között Cser-Palkovics András polgármester meglátása szerint – ideológiai alapon hozta meg döntését, figyelmen kívül hagyva, hogy a város milyen beruházásokat tervez, s hogy a városvezetés a fenntarthatóságot is előtérbe helyezi.

A Kormány által létrehozott Európa Kulturális Fővárosa Tárcaközi Bizottsága most sajtóközleményben foglalt állást: Székesfehérvár – mint Magyarország egykori koronázóvárosa és királyi székhelye – történeti értékeinek, európai kapcsolatainak bemutatását a kormányzat részéről fontosnak tartjuk, és meggyőződésünk, hogy ezzel az európai kultúra is gazdagodni fog. A város önkormányzata a pályázat részeként mutatta be azokat a beruházásokat, amelyeket a következő években meg fog valósítani. Továbbra is számíthat arra, hogy Magyarország Kormánya kiáll a közös történelmi értékeink megőrzése mellett és folytatni fogjuk az Árpád-ház, illetve a Modern városok programot – áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában