gasztrofesztivál

2018.04.14. 13:40

Toros és pálinkafesztivál volt a belvárosban

Pénteken kezdődött és még vasárnap is tart a hetedik alkalommal megrendezett Toros és Pálinkafesztivál.

S. Töttő Rita

A „street food” rajongók kedvelt programpontja Székesfehérváron a Toros és Pálinkafesztivál, amely ezúttal is komoly felhozatallal kecsegtet a húsos étkek rajongóinak. A füstölt készítményektől kezdve a töltött kolbászokon át a fűszeres tarjáig és a szalonnapörcökig mindent kóstolhat az ínyenc, amelyekhez persze papírtányér, nagy szelet fehér kenyér és kovászos uborka dukál minimum, de akár törtburgonyával, grill zöldséggel vagy éppen párolt káposztával is fogyaszthatja a kedves vendég.

 

A sofőröknek ezen a helyen nem sok babér terem, ugyanis az eperbortól kezdve a minőségi fröccsökön és sörökön át a különleges pálinkákig mindenféle itókából van pohárnyi, 2 decis vagy éppen fél-egy literes vásárolható mennyiség. Pénztárca kérdése ezúttal is minden: sok minden van, amihez ritkán jut a delikáteszek világában kevéssé jártas fehérvári lakos.

A kulináris repertoár a búcsús nyalókáktól kezdve az ízesített mézeken keresztül a tüzes chilli önteteken át a kézműves sajtokig tart. És van egy bizonyos churros is, ami állítólag különleges édesség, de sajnos, ottjártunkkor még nem volt nyitva a bódéja. Így csak megemlíteni tudjuk, hogy ilyen is volt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában