Több egyeztetés kellett volna

2018.04.12. 09:30

Miért szűnt meg a baloldali frakció?

Amint arról olvasóink már értesülhettek, But Sándor önkormányzati képviselő (Együtt) hétfőn arról tájékoztatta Cser-Palkovics András fehérvári polgármestert, hogy aznapi hatállyal kilép a városi közgyűlés baloldali frakciójából.

Sági Zoltán

But Sándor kilépett a baloldali frakcióból

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Lapunk a döntés hátteréről, a valós okokról kérdezte a képviselőt.

Miért lépett ki a frakcióból?

– Döntésemet nem kívánom indokolni, azt a frakciótársaimmal átbeszéltem. Úgy érzem, a frakció jelenlegi működésének nincs értelme. Ez a döntés a választással nem függ össze, már előbb megszületett. A bejelentést februárban, az utolsó ülésünkön megtettem –, de éppen a választás zavartalansága érdekében, a frakciótársak kérésére vált április 9-én hatályossá.

But Sándor kilépett a baloldali frakcióból
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Segítsen megértenünk: magánéleti, személyes okok játszottak közre inkább, vagy bizonyos dolgokban megváltozott a véleménye…

– Sem személyes, sem egészségügyi okok, egyedül annyi, hogy az Együtt és az én értékítéletem szerint sokkal többet lehetett volna a frakciónknak, mint frakciónak elérni, és sokkal több egyeztetésre lett volna szükség. Három év alatt több alkalommal az Együtt és én is kezdeményeztük, hogy szorosabb egyeztetésbe fogjunk. Főleg a frakcióvezető úr volt túl elfoglalt ahhoz, hogy figyelembe vegyen. Nem tudta kihajtani, hogy a közgyűlés valódi frakcióként kezeljen minket. Ennek nincs értelme, így inkább önállóan képviselem az Együtt világnézetét, magamat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában