Magyar költészet napja

2018.04.11. 19:59

Egy verses délután a József Attila Középiskolai Kollégiumban

Kávéházi hangulat áradt a József Attila Középiskolai Kollégium aulájának egyik szegletéből. Avítt, agyonolvasott József Attila-kötetek borították az aszalt. Körötte székek, rajtuk diákok ültek. Verseket olvastak egymásnak.

Majer Tamás

A hosszan elnyúló jelenet tegnap délután játszódott le. A magyar költészet napja alkalmából, a JAK-napok programsorozat részeként versfelolvasós rendezvényt szervezett a kollégium. Egymásnak adták át a könyvet és a szót a diákok és tanáraik, hogy együtt jussanak közelebb a költőhöz. Képzeljék, miközben fiatal srácok serege érkezett meg az iskolából, s szalad fel szobájába, velük szemben edzésre száguldottak mások, jövés-menésükben egy-egy József Attila-i verssor, hasonlat, gondolat kísérte őket útjukon.

József Attila Egy vak ember sír című költeményéből választottak maguknak mottót a versfelolvasók: „Versem azé, ki szivem versbe kérte / és nékem elég a barátság érte.”

Sakkszimultán versennyel és Magyarország-vetélkedővel folytatódott este a JAK-napok programja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában