Miért szünt meg a Baloldali Frakció?

2018.04.13. 08:00

Megerősítették: But Sándor már februárban döntött

Szerdán But Sándor (Együtt) nyilatkozott lapunknak a székesfehérvári Baloldali Frakcióból való kilépésének okairól, körülményeiről.

Sági Zoltán

A februári találkozó, ahol a döntés született

Fotó: Facebook

Mivel közvetlenül utalt a frakció vezetőjére, a vele való terhelt munkakapcsolatra, csütörtökön felkínáltuk a lehetőséget Márton Rolandnak (MSZP), hogy megjegyzést fűzzön a szerdán elhangzottakhoz.

Az egykori Baloldali Frakció vezetője azonban a kilépett képviselő állításait nem kívánta kommentálni. Megkerestük hát Ráczné Földi Juditot (DK) is, a But Sándor távozásával megszűnt frakció harmadik tagját is, aki azonban arra emlékeztette lapunkat, hogy részéről a Fejér Megyei Hírlap felé kinyilvánított nyilatkozatstopja még mindig áll. Így végül abba a helyzetbe kerültünk, hogy olvasóinknak csak olyan személytől származó információval szolgálhatunk, akinek kilétét, kérésére, nem fedhetjük föl. Mivel azonban az információ érdeklődésre tarthat számot, a hírforrást pedig megbízhatónak tekintjük, röviden mégis összefoglaljuk az ő helyzetértékelését.

Ezek szerint az Együtt képviselője, But Sándor valóban már februárban jelezte a frakcióból való kilépési szándékát, mégpedig alapvetően azért, mert nehezen viselte, hogy a három fős frakció vezetője, Márton Roland meglehetősen leereszkedően kezelte őt, gyakran emlékeztetve az ambíciózus képviselőt arra, hogy melyikőjüknek nagyobb a pártja. A közös politikai érdekekre való tekintettel azonban úgy döntöttek, a választás kimenetelétől függetlenül, But Sándor legkorábban csak április 9-én hozza nyilvánosságra döntését. Elhangzott még az is, hogy a Baloldali Frakció megszűnése nem okoz különösebb változásokat a fehérvári közgyűlés életében, hiszen javaslataikat a fideszes többség korábban is rendre lesöpörte az asztalról.

A februári találkozó, ahol a döntés született
Fotós: Facebook

Ez utóbbi kijelentésre reagálva Horváth Miklósné a Közgyűlés Fidesz Frakciójának vezetője elmondta, nem emlékszik olyan alkalomra, amikor a Baloldali Frakció az ötleteivel, javaslataival ne késve, már kész döntéseket megtámadva állt volna elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában