Életmentés felsőfokon

2018.03.23. 11:30

Újraélesztette férjét, de most a ti segítségetekre is szüksége van

Mindenki rémálma vált valóra Hertelendy Andrea életében, amikor férjét újra kellett élesztenie egy majdnem végzetes ájulás után. A hölgy azóta is küzd férjéért, akinek hamarosan szívműtétje lesz. Irányított véradást kért ismerőseitől.

S. Töttő Rita

Andrea és Tibor most küzdenek, hogy sikeres legyen a műtét Fotó: A család

Ahol újraélesztésre van szükség, ott már önmagában is sokkos a helyzet. Ha pedig szerettünk kerül életveszélyes helyzetbe, sokszorosan könnyű pánikba esni. Hertelendy Andreának sikerült úrrá lennie a retteneten. De kezdjük az elején, hiszen számos szerencsés körülmény vegyült Andrea és férje, Nagy Tibor szerencsétlen helyzetébe. Tavaly októberben elmentek pihenni egyet egy szép hétvégén. Szombaton indultak, vasárnap kirándultak. Másnap következett a rémálom. Andrea így írt erről: „Mivel Tibor nem érezte jól magát, köhögött, náthás volt, ágyban maradt. Azóta az életünk rémálommá változott! Este fél 6-kor felült az ágyban, és szólt, hogy nem érzi jól magát és hátrahanyatlott, majd elvesztette az eszméletét és leállt a légzése. Azonnal újraélesztettem, majd mikor magához tért, hívtam a mentőket. Hamarosan a János kórházban voltunk, ahol az elkövetkező három hétben megállapították, hogy tüdőgyulladása, kétoldali tüdőembóliája és szívbillentyű meszesedése van. Azt hittem, el fogom veszíteni.

A nagyon gondos és szakszerű ellátásnak és az ő akaraterejének köszönhetően nem így lett, mára szép lassan jobban lett.” De ne menjünk el amellett, hogy Andrea újraélesztette férjét. Erről így mesélt a Fejér Megyei Hírlapnak:

– Munkahelyemen tanítottak minket a segítségnyújtásra, újraélesztésre. Nem volt időm azonban ezeken gondolkozni, csak cselekedtem, hiszen muszáj volt. Ráadásul, ha egy egyszerű hétköznap történik, ugyanilyen időben, akkor bizony férje valószínűleg egyedül lett volna. Az pedig végzetes tragédiába torkollhatott volna. Andrea és férje 37 éve él együtt. „Nagyon szeretem őt és bármit megtennék, hogy segíteni tudjak!” – Andrea ezekkel a szavakkal adott nyomatékot segítségkérő szándékának.

Andrea és Tibor most küzdenek, hogy sikeres legyen a műtét Fotó: A család

A felépüléshez szívbillentyű műtétre van szüksége, ahhoz pedig vérre. Mégpedig B Rh pozitívra, de nullások is adhatnak neki. – Be kell menni egy vérellátóba és meg kell adni a férjem adatait ahhoz, hogy eljusson hozzá a vér. Jelenleg úgy fest, hogy vasárnap műtik – mondja Andrea. Nincs tehát már sok idő, de azért aki szeretne, még adhat (adatokért fordulhatnak a szerkesztőséghez!).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában