olvasóink véleménye

2018.03.05. 11:00

A Fejér megyeieknek fontos a sertéshúsban gazdag étkezés

Egy Fejér megyei szakértő szerint túl sok disznóhúst fogyasztunk. Olvasóinkat kérdeztük mit gondolnak erről.

FEOL

Gyula, 2009. április 17. Durkó Károly zsűritag kissonka illatát vizsgálja az I. Országos Sódar Fesztiválon Gyulán. A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete első alkalommal rendezte meg a hagyományos eljárással készült füstölt termékek országos versenyét hagyományteremtő szándékkal. A rendezők a versenyt két kategóriában, húsipari termékgyártók és saját, házi készítésű termékek között hirdették meg. A bírák alak, szín illat, állomány és íz szerint minősítették a termékeket. A szervezők nem titkolt célja, hogy népszerűsítsék a hagyományos, kézi technikával készült füstölt termékeket. MTI Fotó: Rosta Tibor

Az ajánlottnál két és félszer több disznóhúst fogyaszt a magyar ember – állítják a szakértők. Kíváncsiak voltunk, vajon a Fejér megyeiek hogyan vélekednek a disznóhús fogyasztásával kapcsolatban.

A szavazás ráerősített a szakértői véleményre: a Fejér megyeiek jó része, pontosabban 45 százaléka tisztában van vele, hogy többet fogyasztunk a kelleténél, de számukra fontos a jó ízekben gazdag étkezés. Akik erre voksoltak, valószínűleg tisztában vannak a sertéshús-fogyasztás előnyeivel, hiszen B12-tartalma fontos tápanyag.

A megkérdezettek 34 %-a egészségesebb húsokat fogyaszt. Ebbe a kategóriába tartozhatnak a szárnyashúsok hívei. Ennek az úgynevezett fehér hús fogyasztásnak is megvannak az előnyei, például könnyebben emészthetők, így gyorsabban haladnak át az emésztőrendszeren.

A szavazók kisebb részét befolyásolta csak a húsok árának csökkenése. Olvasóink 12 %-a mondta azt, hogy bizony több sertéshúst fogyaszt az árcsökkenés óta.

Kilenc százalékuk pedig egyáltalán nem fogyaszt húst.

Itt látható szavazásunk végeredménye:

A túlzott sertéshúsfogyasztás komoly következményekkel is járhat, mint a túlsúly, a bélproblémák vagy az emésztési gondok. Bővebb információkért olvassa el a dietetikussal készített cikkünket.

Borítóképünk: MTI Fotó: Rosta Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában