Az észak-koreai falvédőtől a texasi rendszámtábláig

2018.03.27. 07:10

Első alkalommal rendeztek bolhapiacot Adonyban

Úgy tűnik, Adony is belépett a bolhapiacklubba: első alkalommal rendeztek ugyanis kirakodóvásárt, „profi vásározók kíméljenek” jeligére.

Sági Zoltán

Volt mit fogni, szagolni, megérinteni, megvenni vagy éppen továbbadni

Fotó: Sági Zoltán

A szervezők vártak mindenkit, aki az otthon feleslegessé vált, holmijaitól szabadulni szeretne, de azokat is, akik hivatásszerűen foglalkoznak régiségek, mütyürök és kincses kacatok árusításával.

Az adonyi Közösségi-Kulturális Központ és Könyvtár mögötti placcra ez első alkalommal még csak 3-4 piacozó települt ki, hogy a tavaszi télben lehetőséget adjon a didergő vásárlóknak mesés limlomok beszerzésére. Volt, aki amerikai, pontosabban texasi és New Jersey-i használt rendszámtáblákat vásárolt, rögtön 8 darabot is négyezerért, de volt, aki tengerparti móló mellett horgonyzó hadihajót ábrázoló észak-koreai gépi kelimért adott ki ezerötszáz forintot. Sanyi bácsi – aki egyébként dunaújvárosi, és a környék bolhapiacozóinak rangidőse – lúdgégetészta-készítő gépe ezúttal nem kelt el.

Volt mit fogni, szagolni, megérinteni, megvenni vagy éppen továbbadni
Fotós: Sági Zoltán

A bolhapiacot az adonyi Karácsony Márta szervezte, akinek ötletét a 4K igazgatója, Suszter László is támogatta, és a kiváló adottságokkal rendelkező, tágas területet ingyen ajánlotta föl a kirakodóknak. Megtudtuk, a környező települések régiség- és bolhapiac-kultúrája már meglehetősen fejlett, Kulcson és Ercsiben – és innentől talán Adonyban is – havi rendszerességgel rakodnak ki a vásározók. Adonyban egyébként legközelebb április 21-én, remélhetőleg már napsütésben nyílik alkalmunk kincsvadászatra.SZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában