Negyvenéves elmaradást pótolnak

2018.03.01. 07:30

Bejárták: megújul az Adonyi út zsákutca szakasza

Hamarosan felújítják az Adonyi út Zentai út végétől induló zsákutca szakaszát

Borsányi Bea

Az idő javultával azonnal kezdődhet a kivitelezés

Fotó: Fehér Gábor

A részleteket szerda délután a helyszínen ismertette Cser-Palkovics András polgármester, valamint Bozai István városgondnok és Dienesné Fluck Györgyi, a terület önkormányzati képviselője. A város önkormányzata az Út 2017–2019 program keretében ebben az évben több mint 2 milliárd forintot biztosít a Városgondnokság számára, amelyből szinte valamennyi városrészben út-, járda- és parkolófelújítások valósulnak meg. Ez nagyjából akkora összeg, mint amennyi a Városgondnokság egész éves költségvetése volt 2010-ben, megalakulásának évében.

Mivel a tervezési és engedélyeztetési feladatok már korábban megkezdődtek, így az Adonyi úton már megtörtént a munkaterület átadása, és az idő javulásával meg is kezdődhetnek a kivitelezési munkálatok.

– Amikor annak idején kialakították az elkerülő utat, az Adonyi utat kettévágták. Így alakult ki ez a zsákutca a Zentai út végén. Emiatt aztán régóta mostohagyerek lett. Ezért örömteli, hogy most ez a rész is megújulhat, csakúgy mint a nyár elején sorra kerülő Szabadkai utca – mondta el Dienesné Fluck Györgyi.

Az idő javultával azonnal kezdődhet a kivitelezés
Fotós: Fehér Gábor

Bozai István arról beszélt, hogy az Út programban meg­újult szakaszok üzemeltetése és karbantartása könnyebb lesz, de a lakosság komfortérzetéhez is nagyban hozzájárulnak az egységesen burkolt felületek és az újonnan térkövezett járdák. A felújításban mintegy 800 négyzetméter asztfaltburkolat, 274 négyzetméter járda és 590 folyóméter szegély megújítása mellett cserélik a víznyelő rácsokat és az aknafedlapokat is. A beruházás mintegy 23 millió forintba kerül. Ami az Út 2017–2019 program forrásait illeti, a polgármester elmondta, részben az adósságkonszolidáció következtében a városnál maradt 3 milliárd forint, illetve a helyi – elsősorban iparűzési – adók teszik lehetővé a tervezett nagy léptékű felújításokat a városban. A Városgondnokságon keresztül a felújításokra fordított 2 milliárd forinton felül megvalósulnak közvetlenül, más forrásokból megindított beruházások is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában