Esküvőre hangolva

2018.01.15. 18:13

Esküvői kisokos Fejér megyei menyasszonyoknak

Kíváncsi vagy Fejér megye legnépszerűbb esküvői helyeire, vagy a helyi menyasszonyok kedvenc színére? Most mindenre megkapod a választ.

Nagy Annabella

A esküvőt megelőző időszak minden nő számára megterhelő. Rengeteg időt kell belefektetni a szervezésbe, ha mindent a legtökéletesebben szeretnénk összehozni.

Létezik egy közösségi csoport, ami összehozza és segíti Fejér megye menyasszonyait. A közösség mindenki számára elérhető, ám annak a tartalmát csak a tagok láthatják. Ennek a csoportnak az adminisztrátorával, Erdélyiné Pintye Hajnalkával beszélgettünk, aki jártas a helyi menyasszonyok minden igényét illetően. Segítségével bepillanthatunk a helyi esküvő trendekbe és a csoport életébe is.

Mikor alakult a csoport és mi volt az alapötlet?

A csoport 2016. november 8-án alakult. Akkor még én is menyasszony voltam és szerettem volna, ha tagja vagyok egy olyan csoportnak, ahol megoszthatom a gondolataimat, feltehetem a kéréseimet olyanoknak, akikkel földrajzilag közel élünk egymáshoz. Mivel ilyen megyei csoportot nem találtam, ezért alapítottam egyet én. Ezáltal az lett a célom, hogy összegyűjtsem azokat a menyasszonyokat, akik itt élnek Fejér megyében, vagy ha nem is itt élnek, de ebben a megyében lesz az esküvőjük.

Erdélyiné Pintye Hajnalka menyasszonyi ruhájában Fotó: Fábián Zoltán

Jelenleg hány tagja van? Kik alkotják inkább? Menyasszonyból van több, vagy fiatal feleségből?

Közel kétszáz tagja van a csoportnak. Azt gondolom, hogy jelenleg menyasszonyokból van több. Természetesen van fiatal feleség is, hiszen az alakulás óta már lement egy esküvői szezon. Akadnak, akik a csoport tagjai maradtak azután is, hogy lezajlott a nagy nap, mivel szeretnének a menyasszonyoknak segíteni a tapasztalataikkal. Mostanra újra átvették a menyasszonyok a többséget, hiszen az idei tavaszi és nyári szezonra ezekben a hónapokban kezdenek el készülni.

Ezek szerint még mindig a nyári esküvők hódítanak?

Igen, a csoportban azt tapasztaltam, hogy májustól szeptemberig tart a „szezon”. Ezenkívül szinte minden más hónapban is előfordul 1-1 esküvő, de ritka a Fejér megyei menyasszonyok csoport tagjai között.

Tapasztalatod szerint, melyek Fejér megye legnépszerűbb esküvői helyszínei?

Nagyon sokan keresik a Velencei-tó környékén található éttermeket. Kedvelik, ha az étteremnek rendezett kertje van, akár egy kis tóval, mert akkor lehetőség van kinti szertartásra. Sőt, egyre fontosabb, hogy az étterem közelében szállást is tudjanak biztosítani a vendégeik számára.

Szerintem a menyasszonyok számára a legfontosabb, hogy olyan helyszínen tartsák az esküvőjüket, ahonnan pozitív visszajelzéseket kaptak más menyasszonyoktól, esetleg fiatal feleségektől.

Egyre többet hallani, hogy a polgári esküvő átveszi a templomi esküvők helyét, a Fejér megyeiek körében mi a helyzet?

Ez nagyon párfüggő. Tény, hogy sokan manapság csak polgári esküvőt tartanak és a templomi esküvőt már nem tartják fontosnak, és van a fordított eset, hogy a templomi esküvőt még a polgári szertartásnál is fontosabbnak tartják.

Előfordul az is, hogy először csak egy szűk, családi polgári esküvőt tartanak, majd hónapokkal, akár évekkel később pedig pótolják a templomi esküvőt, és akkor tartják a nagyobb lakodalmat is.

A szervezéskor minden apró részlet fontos. A színek közül melyikek dominálnak a Fejér megyeiek körében? Meghatározó például a szalvéta színe?

A vintage stílus nagy divat volt 2017. nyarán. A menyasszonyokkal való beszélgetésekből azt vettem észre, hogy ez még mindig hódít, sőt, sokan természetes elemeket is próbálnak beletenni a dekorációba (pl. farönk poháralátét vagy ültetőkártya). Emellett gyakori a rózsaszín, lila, kék és a barack szín valami semlegesebb színnel kombinálva.

Igen, a menyasszonyok szeretnek minden apró részletre figyelni, még a szalvéta színére is.

Ha már felmerült a 2017-es divat, 2018 divatjának a palástot mondják. Előfordult már, akár ötletként, hogy egy menyasszony fátyol helyett ezt viseljen?

Ilyen ötlettel még nem találkoztam a csoportban.

A csoportban esik szó a lánykérésről is. Mi volt a legromantikusabb történet? Illetve a legextrémebb?

Ez nehéz kérdés, mert mindenkinek, akinek már volt eljegyzése, a sajátja a legromantikusabb. Sokszor egy utazás kapcsán történik meg a lánykérés (akár a tengerparton), vagy olyan helyen, ami a pár életében domináns helyszín, vagy egy akár egy romantikus vacsorán.

Annyira extrém lánykérésre nem emlékszem, esetleg olyanra, hogy hatalmas meglepetésként érte a menyasszonyt a nagy kérdés. Bár volt egy olyan, hogy a lány egy hegyre mászott fel kibicsaklott bokával egy túrázás során, majd a tetején történt a lánykérés, ha ez extrémnek számít.

Hallottak Fejér megye fiatal feleségei Az év párja játékunkról?

Igen, a csoportból többen is versenyben vannak.

https://www.feol.hu/az-ev-parja/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában