A közösség ereje

2018.01.19. 11:00

Civil szervezetet hoznának létre Alsószentivánon

Februárban derül ki, milyen civil szervezeteket szeretnének létrehozni az Alsószentivánon élők.

Szanyi-Nagy Judit

Az értékteremtésen túl a közösség is fontos

Fotó: iskola

Községünkben civil szervezetet szeretnénk létrehozni, mely felpezsdítené településünk kulturális életét, valamint erősítené a lakosság összetartását – szólt a felhívás a minap Alsószentiván közösségi oldalán.

- Ez a megbeszélés valójában egy igényfelmérés volt. Most még csak ötleteket vártunk, illetve arra voltunk kíváncsiak, kinek milyen igényei vannak a civil szervezetekkel kapcsolatban. Első körben arra jutottunk, hogy február 16-án, pénteken pontosítjuk az elképzeléseinket – nyilatkozta lapunknak Husvéth Imre polgármester.

Az ötletek között volt faluszépítés és hagyományőrzés, illetve a hímzőket és a horgolókat is szeretnék összefogni.

- A következő alkalom célja, hogy megtaláljuk azokat, akik elvállalják egy-egy szervezet vezetését, összefogva az embereket. Így már a legközelebbi rendezvényünket, az első közös programot is meg tudnánk beszélni – mondta el a polgármester.

Az értékteremtésen túl a közösség is fontos
Fotós: iskola

Terveik szerint a februári találkozó a hivatalban, 16 óra környékén lesz. Ahogyan az elöljáró fogalmaz: ha egy tízfős keménymagot össze tudnak hozni, az már jó.

- Az első alkalmat követően bizakodóak vagyunk – mondja Husvéth Imre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában