példamutató tevékenység

2017.12.13. 08:30

Kitüntető címet kapott a fehérvári Szabó Kálmán ügyvéd

Pro Collegio Advocatorum kitüntető címet adományozott a Magyar Ügyvédi Kamara Elnöksége Szabó Kálmán ügyvédnek, elismerve példamutató ügyvédi és közéleti tevékenységét.

Szabó Kálmán ügyvéd

Szabó Kálmán 1954. február 27-én Székesfehérvárott született. A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett 1980-ban. Ügyvédjelölti gyakorlatot Dunaújvárosi 2. sz. ÜMK-ban szerzett, majd Fehérváron a 2. sz. Ügyvédi Munkaközösség tagja volt, önálló irodát 1991-ben alapított. 1992-től a megyei kamara elnökségi tagja és egyben titkára jelenleg is. A Magyar Ügyvédi Kamara teljes ülésének a tagja. 1995-től a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett állandó választott bíróság bírája. Számos belföldi ügyben járt el tanács tagjaként, elnökeként, illetve egyesbíróként. Második évtizede a jogi szakvizsgák cenzora a polgári jog és a gazdasági jog területén.

Szabó Kálmán ügyvéd

2002-től a Magyar Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságának tagjává választották, 2006-tól az egyik fegyelmi fellebbviteli tanács vezetője lett. 2010-ben választották a Magyar Ügyvédi Kamara fegyelmi főmegbízottjának, amely tisztséget jelenleg is betölti. Több, polgári jogi tárgyú cikke jelent meg az Ügyvédek Lapjában. Részt vesz az ügyvédjelöltek oktatásában. 2015-ben mint kiemelkedő szakmai munkát végző ügyvédnek a Magyar Ügyvédi Kamara Kiváló Ügyvédi Munkáért – kitüntető jelvényt adományozta.

A Magyar Ügyvédi Kamara Elnöksége a 2017. évi ügyvédnapon az Ügyvédségért – Pro Collegio Advocatorum – kitüntető címet adományozta számára, elismerve, hogy Szabó Kálmán példamutató ügyvédi közéleti tevékenységével juttatta kifejezésre az ügyvédség melletti elkötelezettségét. A kitüntetést a díjazott az ügyvédnapon Bánáti Jánostól, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökétől vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában