testületi ülés

2017.11.18. 14:00

Több kisgyermeket vehet föl a perkátai óvoda

Az ÁMK-ról hallgattak meg több tájékoztatást a testületi ülésen, amelyen Bursa Hungarica ösztöndíjakról is döntöttek. 

Bokros Judit

A perkátai önkormányzat csütörtökön délután tartotta soros testületi ülését, amelynek egy része közmeghallgatás is volt. Utóbbira nem sokan érkeztek a település lakói közül, így a képviselők végül maguk között vitatták meg az egyéni fogadó órán fölvetett kéréseket, problémákat.

Magán a testületi ülésen tizennégy napirendi pont volt, a lista plusz eggyel egészült ki a tanácskozás kezdetén. Somogyi Balázs polgármester először a két ülés közötti legfontosabb eseményekről, tudnivalókról tájékoztatta a képviselőtársait. Ezután sor került a helyi adókról szóló rendelet módosítására, majd a tűzifa támogatásról esett szó. Az önkormányzat ismét pályázott a belügyminisztériumhoz szociális alapon igényelhető tüzelőre, s mint kiderült, ezúttal a korábbi éveknél magasabb összegű támogatást kaptak. A pénz 271 köbméter tűzifa vásárlására lesz elég – hangzott el. Ezeket osztják majd szét a helyi rendeletben szereplő szabályozás alapján a tűzifára pályázó helyiek között. A polgármester javasolta a jövedelemhatár megemelését, amit a testület egyhangúlag elfogadott.

Középen Somogyi Balázs polgármester, tőle jobbra Bogó Anikó, az ÁMK jelenlegi vezetője (Fotó: Nagy Norbert)

A képviselők döntöttek a Bursa Hungarica ösztöndíjról is, amelyre két kategóriában összesen 11 pályázat érkezett. Végül tíz személy kapott fejenként 5000 forint támogatást, mert egy pályázat nem felelt meg. A Perkátai Általános Művelődési Központ intézményegységeiről több tájékoztatás is elhangzott, például a pályázatok kapcsán. A Szivárvány Óvodában pedig – a testület egyhangú döntésének köszönhetően – 20 százalékkal megemelkedik a felvehető gyermeklétszám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában