Helyi közélet

2017.11.11. 08:30

Idén Fehérváron rendezik az összmagyar nemzeti diákbajnokságot

Horváth Lajos, a Videoton egykori csapatorvosa, Wichmann Tamás kilencszeres kenuvilágbajnok és Wittner Mária országgyűlési képviselő, ’56-os hős is részt vett a tegnapi összmagyar nemzeti diákbajnokság megnyitóján.

Szanyi-Nagy Judit

A diákok vasárnap délután tudják meg az eredményeket

Fotó: Nagy Norbert

A telt házas eseményt kulturális elemekkel tarkították, így bemutatkozott a Kákics együttes, a TáncolKODÓ Táncegyüttes és Tolcsvay Béla Kossuth-díjas magyar gitáros, énekes, zeneszerző, szövegíró is. Nagy sikert aratott Lendvai Zoltán plébános, aki gördeszkázva járta körbe a városháza dísztermét.

Fotós: Nagy Norbert

A tegnapi megnyitó a városháza dísztermében zajlott, a bajnokságban résztvevő 250 diák részvételével. Mint kiderült: az Erdélyből, Vajdaságból, Felvidékről és Kárpátaljáról érkezett tanulók az olyan sportok, mint a foci és kézilabda mellett a történelemben és az irodalomban is összemérik majd tudásukat.

A megnyitón Vargha Tamás országgyűlési képviselő kiemelte: a verseny üzenete, hogy a Kárpát-medencében egyesítsék a nemzetet, a közjogi mellett lelki és szellemi értelemben is.

A diákok vasárnap délután tudják meg az eredményeket
Fotós: Nagy Norbert

Cser-Palkovics András polgármester elmondta: megtiszteltetés, hogy a történelmi fővárosban versenyeznek a diákok, akiket aztán barátságok megkötésére buzdított.

A rédicsi gördeszkás plébános, Lendvai Zoltán arra kérte a diákokat, hogy – az imádkozás mellett – sose felejtsenek el mozogni.

A megjelenteket Kű Lajos főszervező, az alapítvány elnöke is üdvözölte, kiemelve: a sport határok feletti közvetítőként, összekötő kapocsként működik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában