Állatkínzás?

2017.11.23. 19:45

Kútból húzták ki az állatmentők a kutyát!

Kútban fuldokló kutyához riasztották az állatmentőket. Lehetetlennek tűnt, mégis sikerült kihúzni az ebet.

B. Kiss László

Fotó: ASKA

A bakonycsernyei önkormányzattól érkezett a hívás az állatmentőkhöz. Egy kutya fuldoklott a Bercsényi utcában egy több mint tíz méter mély kút alján. A sikeres állatmentésről annak részese, az ASKA munkatársa, Szabóné Molnár Tamara számolt be lapunknak.

- A telefonhívást követően, miszerint egy kutyus bent van egy kútban, azonnal indultunk! Az úton végig azon gondolkodtunk, vajon él-e még, s ha igen, akkor lesz-e annyi ereje, hogy segítsen nekünk abban, hogy kihúzzuk. A helyszínre érve belenéztem a kútba, és bizony azt mondtam, hogy ez lehetetlen.

A kút, ahonnan kihúzták az ebet
Fotós: ASKA

A kút alját nem láttuk, olyan mély volt. Összeszedtünk mindent, amiről úgy gondoltuk, hogy hasznos lehet. Kosarat, kötelet, lámpát. A lámpa, persze, ilyenkor hagyott minket cserben. De egy kedves nénitől még azt is kaptunk. Minden perc számított. Folyamatosan beszéltünk a mélységben életéért küzdő kutyához. Nem láttuk, mekkora, csak azt tudtuk, hogy valahogyan ki kell húznunk onnan. Több olyan pillanat volt, amikor csak buborékokat hallottunk a mélyből, és akkor bizony mi is megijedtünk. Folyamatosan mondtuk neki: kitartás, kis manó, kiszedünk onnan. Majd egy óra próbálkozás után kifogytunk az ötletekből. Akkor Laci azt mondta, megpróbáljuk egy másik kötéllel. És bizony, mintha a mélyben is ezt érezte volna a kutyus: most vagy soha. Picit felemelte a fejét, Laci rátette a fejére a kötelet, és húztuk, amilyen gyorsan csak tudtuk. Mikor kiemeltük, láttuk, hogy egyik lábán sincs köröm, mert annyira küzdött az életéért, hogy letörtek neki. Azonnal egy pokrócba tettük, és indultunk vele a kórházba. Az autóban csak nézett ránk azzal a szép szemeivel, és mintha azt mondta volna: köszönöm. Hogy került a kútba? Rejtély – mesélte az állatmentő.

A kimentett állat
Fotós: ASKA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában