ünneplés

2017.10.13. 12:30

Útátadás diákokkal Tácon

Nem kell már a kátyúkat kerülgetni a falu egyik leghosszabb és eddigi legrosszabb állapotú utcájában. Megújult a Petőfi Sándor utca és a rácsatlakozó Nefelejcs köz, tegnap tartották az ünnepélyes átadását.

V. Varga József

Útavatás görkorcsolyával és társaival

Fotó: V. Varga József

A Gorsium Általános Iskola énekkara több dallal is készült a jeles alkalomra. Horváth Tamás polgármester köszöntőjében elmondta, hogy az összesen 1,3 kilométeres útszakasz a Belügyminisztérium vis maior támogatásából újult meg, a beruházás összköltsége elérte a 24 millió forintot. Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője egy jó hírrel szolgált beszéde kezdetén: a Petőfi utca valóban az egyik leghosszabb utcája a településnek, de már nem a legrosszabb, hanem az egyik legjobb minőségű. A honatya balesetmentes közlekedést kívánva zárta gondolatait. A nemzeti színű szalagot Varga Gábor, Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, Vizi Ignác tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Horváth Tamás vágta át. Végezetül az általános iskola diákjai is felavatták az aszfaltozott utcát: több hullámban kerékpárosok, rolleresek és görkorcsolyások hajtottak, koriztak végig rajta.

Útavatás görkorcsolyával és társaival
Fotós: V. Varga József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában