Világnap

2017.10.15. 10:00

A kenyér előtt tisztelegtek Fehérvárcsurgón

FEHÉRVÁRCSURGÓ A helyi iskola diákjai a Károlyi-kastélyban emlékeztek meg pénteken a kenyér világnapjáról.

B. Kiss László

Igen ízlett a gyerekeknek a rendhagyó uzsonna a kastély boltozatos pincéjében

Fotó: Fehér Gábor

A svájci székhelyű Pékek Világszövetsége 2001-es kongresszusán döntött úgy, hogy október 16. legyen a kenyér világnapja. A világnap alkalmával a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyba látogatott el a helyi iskola tanulóinak egy csoportja, ahol a jeles napról házi kenyér kóstolásával és a rajzpályázat, valamint a vers- és prózamondó verseny díjainak átadásával emlékeztek meg. A kastély pincegalériájának falán ott függött a csurgói iskola házi pályázatára készült 80 rajz, amelyeknek a témája a kenyér volt.

Igen ízlett a gyerekeknek a rendhagyó uzsonna a kastély boltozatos pincéjében
Fotós: Fehér Gábor

Az összejövetel elején Fekete Ágnes, a Károlyi József Alapítvány kulturális menedzsere felolvasta az agrárkamara megyei szervezete elnökének, Kiss Norbert Ivónak a levelét, melyben a kenyérgabonát előállító gazdálkodók, a molnárok s a pékek munkájának nehézségeit festette le. A rajzpályázaton az alsósok közül a harmadikos Máté Tamás, a felsősök közül az ötödik osztályos Nagy Róza nyerte el az első díjat, a vers- és prózamondó verseny nyertese pedig Szurok Lili Hajnalka lett az ötödikből. A szülők által sütött kenyerek, melyekre vaj is került, mindegyik fehérvárcsurgói iskolásnak nagyon ízlett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában