Gyűjtemény

2017.09.28. 15:48

Fények, árnyékok játéka – fotókiállítás nyílt Pázmándon

„Pázmándi hagyományok, pázmándi ünnepek” címmel állított ki csaknem 70 riportképet E. Várkonyi Péter fotóriporter Pázmándon a Művelődési Házban.

FMH

g

Hangulatos szüreti felvonulások, lakodalmak, a korabeli aratás ünnepe, májusfaállítás, húsvéti sibálás, locsolás, hajnali májusi ébresztő – csak néhány azon életképek közül, amelyek E. Várkonyi Péter fotóin feltűnnek. A megnyitón, amelyen csaknem százan vettek részt, Bazánth Ivola fotográfus elmondta, a fotók csaknem harminc év gyűjtéséből adnak válogatást.

Abból az időkből is még, amikor a fotósok negatív filmekre dolgoztak.

A kiállítás anyagát a hatalmas gyűjtésből válogatta a szerző. Így csaknem teljes képet tudott adni az elmúlt három évtizedből, a falusiak szórakozásáról és kedvteléseiből.

A képen a „Hagyományőrző lakodalom” sorozat egyik képével
E. Várkonyi Péter
Fotós: Erdős Judit

A hagyományok és ünnepek ma is fontosak Pázmánd életében. A fotóriporter – lapunk civil tudósítója – a mai mindennapok őrzője is egyben, amikor fényképezőgépével folyamatosan megörökíti a szürke hétköznapok ünnepeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában