Frissen Fejérből

2023.12.18. 19:41

Két parkolóőrt is megtámadtak Székesfehérváron a közelmúltban

Hiába csak a munkájukat végzik, van, hogy ezt egyes személyek nem nézik jó szemmel: az év második felében sajnálatos módon több atrocitás is történt a parkolóőrökkel szemben.

Szanyi-Nagy Judit

A parkolóőrök csak a munkájukat végzik

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A munkáltató városgondnokság beszámolója szerint az egyik esetben a parkolóőr munkaeszközét próbálták meg kicsavarni a kezéből, míg a másik esetnél autóval próbáltak meg elütni egy ugyancsak parkolóőrként dolgozó fehérvári háromgyermekes anyukát. A történtek érdekessége, hogy mindegyik lakótelepi körzetben történt, olyan helyszíneken, ahol a lakók kérése volt a területek parkolóövezetbe vonása. 

Mint a közleményből kiderül, a városgondnokságon nyolc parkolóőr dolgozik, és egy zárt rendszerben, a hatályos rendeletek alapján végzik a tevékenységüket. Mérlegelési lehetőségük nincsen a pótdíjak kiszabásának tekintetében: rendszám alapján, PDA eszközön ellenőrzik a parkolást, nincsen lehetőségük arra, hogy ne büntessék meg azt a gépjárművet, amelyik rendszáma nem rendelkezik érvényes parkolással.

A városgondnokság vezetősége leszögezte: határozottan kiállnak kollégáik mellett, a hasonló atrocitások elkerülése érdekében pedig az önkormányzattal közösen keresnek megoldást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!