Őrizetben

2023.10.27. 11:25

Elfogták azt a férfit, aki ötvenöt esetben csapott be és károsított meg jóhiszemű vevőket

A Mátrix Projekt keretében a rendőrök elfogták azt a hatvani férfit, aki ötvenöt esetben csapott be és károsított meg jóhiszemű vevőket online térben.

Feol.hu

Fotó: police.hu

A csaló 2023 januárjában mobiltelefonszámával regisztrált egy online gépjárműhirdetési oldalon. Ezt követően sorra adta fel a hirdetéseket olyan járművekkel kapcsolatban, amelyekkel soha nem rendelkezett. A megtévesztett áldozatok – akiktől előleg kifizetését kérte - a nekik küldött, valótlan kiállítói adatokat tartalmazó előlegszámla alapján az esetek nagy részében több százezer forintot utaltak el a megadott számlaszámokra. Ezt követően azonban egyetlen esetben sem került sor a tényleges átadásra, vagy a pénz visszautalására, és a hirdető is elérhetetlenné vált. A szélhámos összesen közel 14 millió forint kárt okozott a sértetteknek. A hatóságok elől bujkáló csalót – a sárbogárdi és a hatvani rendőrök együttműködésének köszönhetően - elfogatóparancs alapján Hatvanon csípték el 2023. október 24-én kora délután.

A nyomozók a férfit – őrizetbe vétele mellet - 50 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett és ötrendbeli csalás vétség miatt hallgatták ki, majd kezdeményezték letartóztatását.  

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja mindenki figyelmét arra, hogy online vásárláskor legyen mindig gyanakvó, és soha nem utaljon előre! Nagy értékű termék vásárlása esetén érdemes személyesen megnézni az árucikket! Ellenőrizze, hogy az eladó korábbi árusításai során milyen értékeléseket kapott, megbízható –e, mennyi értékesített terméke van. Gyanúra adhat okot, ha az eladó újonnan regisztrált és több terméket hirdet meg, valamint ha feltűnően alacsony áron kínálja portékáit. 

Amennyiben minden óvintézkedése ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de bejelentést tehet személyesen is bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívó számon. - tájékoztat weboldalán a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!