Letartóztatásból előzetes kényszergyógykezelés

2023.10.05. 09:12

Édesapját bántalmazta a beszámíthatatlan férfi - elrendelték a kényszergyógykezelését

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a férfinak az előzetes kényszergyógykezelését, aki 2023 nyarán bántalmazta idős édesapját és annak élettársát.

Feol.hu

Forrás: Pexels

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2023. június 3-án az esti órákban elment édesapja lakóhelyére, ahol az idős férfival beszélgetni kezdett, majd őt ismeretlen okból bántalmazta. Ezt észlelte a sértett élettársa, aki számon kérte a gyanúsítottat édesapja bántalmazása miatt. A gyanúsított ekkor megpróbálta a nő telefonját kikapni kezéből, és őt is több alkalommal megütötte, meg is fenyegette, majd a helyszínről elmenekült.

Az idős férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a nő sérülései 8 napon belül meggyógyultak.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított vonatkozásában fennálltak a letartóztatás feltételei, ezért őt ügyészi indítványra a Székesfehérvári Járásbíróság 2023 júniusában letartóztatta. A nyomozás során beszerzett szakértői vélemények szerint a gyanúsított kóros elmeállapotú, emiatt nem büntethető, azonban vele szemben a kényszerintézkedés feltételei fennállnak továbbra is.

Ezért a Székesfehérvári Járási Ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a férfi előzetes kényszergyógykezelését.

A bíróság az ügyészi állásponttal egyetértett, és a letartóztatást megszüntetve elrendelte az előzetes kényszergyógykezelést, melyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben hajtanak végre. – tájékoztatott közleményében a Főügyészség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!