Frissen Fejérből

2023.08.15. 08:51

Szigetelőszalaggal ragasztotta le az őzgida száját és orrát, így cipelte végig Felcsút utcáin

Összesen 12 rendbeli bűncselekmény miatt javasolnak vádemelést a bicskei rendőrök.

Fotó: police.hu

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. június 5-én éjjel, hogy egy férfi Felcsúton, a Rákóczi utcában nehéz zsákot cipel, gyanúsan viselkedik, ezért rendőri segítséget kérnek. Az egyenruhások intézkedtek a férfival szemben, aki arra hivatkozott, hogy egyik ismerősének vitt száraz füvet, azért volt nála a zsák. A rendőröknek szemet szúrt a férfi ruházata, melyben észrevehetően rejtegetett valamit. M. Z. átvizsgálása során egy kis őzgida került elő a nadrágjából, aminek szája és orra szigetelőszalaggal volt leragasztva. Az elkövető elmondta, hogy a közeli nádas mellett találta, ezért haza akarta vinni. Az állat a helyszínen elpusztult. A Bicskei Rendőrkapitányság állatkínzás és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - írja a police.hu. 

Fotó: police.hu

Ezt követően megállapították, hogy M. Z.-t több vagyon elleni bűncselekmény feltételezett elkövetője, amelyek az elmúlt egy évben történtek a környéken. Cselekményei között szerepel gépkocsikból táskák és pénztárca, valamint lakóingatlanokból különböző szerszámok és más értéktárgyak eltulajdonítása. Emellett több százezer forintos kár okozása is felróható neki köztéri pad, valamint buszmegálló megrongálása miatt.

                               
Fotó: police.hu

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban továbbították az ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!