Földrengés

2023.02.09. 10:53

Megkezdődött a végső versenyfutás az idővel Törökországban (videó)

A Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának tagjai – a pákozdi Pavelcze László veszélyhelyzet-kezelési igazgató irányítása mellett – a törökországi földrengést követően kedden egy 22 éves nőt, valamint egy 22 éves és egy 38 éves férfit mentettek ki a romok közül a szír határ közelében fekvő Antakya-ban.

Tihanyi Tamás

Egy középkorú férfit szerdán mentettek ki a magyar mentők a romok közül

Fotó: Baptista Szeretetszolgálat

Szerdán egy középkorú férfit önállóan mentettek meg, gyermekeit, egy 13 éves lányt és egy 8 éves kisfiút, valamint egy középkorú nőt pedig egy török mentőcsapattal együtt hoztak a felszínre. Csütörtökön, a hajnali órákban egy idős nagymamát ismét a török mentőkkel közösen emeltek ki a hétfő hajnali iszonyú földrengés romjai alól. 

A HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző egészségügyi csoport 19 fővel és 8 mentőkutyával erejét megfeszítve azon dolgozik, hogy minél több túlélőt találjon: most már minden óra számít, megkezdődött a végső versenyfutás az idővel, hiszen az éjszakák fagyosak. Eddig összesen tíz élő személyt jeleztek a magyar csapat keresőkutyái, vagy találtak meg a részben Fejér vármegyéből hétfőn este útnak indult speciális mentők és egészségügyi, humanitárius ellátást végző szakemberek.  

Ő Trafi, az egyik mentőkutya. Eddig tíz élő ember helyzetét jelezték a Rescue24 mentőseinek
Fotós: Baptista Szeretetszolgálat  

A segélyszervezet közben gyűjtést indított a törökországi túlélők mentésének, ellátásnak érdekében. Az adományokat ezen a számlaszámon várják:

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Számlaszám: UniCredit Bank 10918001-55555555-55555555

Közlemény: Törökországi földrengés  

A szervezet honlapján lehetőség van online adományozásra is.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!