Frissen Fejérből

2023.02.09. 10:18

Székesfehérvár azonnali támogatással segíti a törökországi mentésben részt vevő magyar csapatot

Székesfehérvár hárommillió forintos támogatással segíti a Baptista Szeretetszolgálat Törökországban zajló mentési akcióját. Erről Cser-Palkovics András polgármester számolt be közösségi oldalain.

Baráth Eszter

Cser-Palkovics András és a város önkormányzata nem először nyújt segítséget váratlan katasztrófahelyzetben

Fotó: Nagy Norbert /Archív

Portálunkon is folyamatosan frissülő híreket olvashatnak a törökországi katasztrófával és a magyar mentőcsapatok ott végzett munkájával kapcsolatban. Ezek alapján is egyértelmű, minden segítség jól jön.

– Városunk önkormányzata 3 millió forintos azonnali segítséget fog folyósítani a Baptista Szeretetszolgálatnak a mentési akció támogatására– fogalmazott a városvezető. Cser-Palkovics András közösségi oldalain számolt be arról, hogy a törökországi mentésben két székesfehérvári kötődésű hős is részt vesz, a magyar speciális mentőosztag vezetője, Pavelcze László és tagja, Klupács Péter. A városvezető egyeztetett Hári Tiborral, a Baptista Szeretetszolgálat vezetőjével, aki tájékoztatta a polgármestert, hogy mivel a csapatnak nagyon gyorsan kellett elindulnia, elkél az anyagi segítség. A 3 millió forintot a csapat belátása szerint használja majd fel.

 

Székesfehérvár erős, stabil, önzetlen város, így kötelességünk segíteni, egyben városunk minden polgára nevében őszinte részvétem nyilvánítom a földrengés áldozatai felé. Székesfehérvár a legnagyobb megbecsüléssel tiszteleg a speciális mentőosztag és külön annak fehérvári kötődésű tagjai előtt. Szeretettel várjuk őket haza, addig is: gondolatainkban és imáinkban kísérjük őket embert próbáló küldetésükön 

 

– zárta gondolatait Cser-Palkovics András.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában