Földrengés

2023.02.07. 10:06

A mentőcsapat már Törökországban van, Hatay felé indultak

Hétfőn este indult útnak részben Pákozdról és Székesfehérvárról a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata. Kedden reggel érkeztek meg az adanai repülőtérre, ahol teherautóra pakolták a közel 2 tonnányi felszerelést és elindultak a katasztrófa sújtotta terület felé.

Tihanyi Tamás

A mentőcsapat tagjai kedden reggel érkeztek meg az adanai repülőtérre

Fotó: Baptista Szeretetszolgálat

A HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző egészségügyi csoport – 19 fővel és 7 mentőkutyával – a pákozdi Pavelcze László parancsnok, veszélyhelyzet-kezelési igazgató irányítása mellett kedden reggel megérkezett Adanába, miután a török hatóságok nemzetközi segítséget kértek. 

A „legprecízebb műszerek” is jól viselték a repülőútat
Fotós: Baptista Szeretetszolgálat 

A csapat mintegy 2 tonnás felszerelést vitt magával és felvette a kapcsolatot azokkal a török kollégákkal, akikkel már korábban együtt dolgoztak a magyar mentőszervezet szakemberei, akik között például olyan tapasztalt mentők vannak, mint Klupács Péter, aki évtizedekig dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál Székesfehérváron.

A felszerelést teherautóra pakolták, és útnak indították Hatay felé 
Fotós: Baptista Szeretetszolgálat 

A magyar mentőcsapatért autóbuszt küldtek a török hatóságok és rendőri felvezetéssel útnak indították őket a szíriai határ közelében lévő Hatay felé.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!