Frissen Fejérből

2023.02.08. 20:38

A kamera előtt sírta el magát a pákozdi Pavelcze László, miután megmentettek egy kislányt Törökországban (videó)

"Örülök, hogy kint van a kislány" – nyilatkozta a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport pákozdi parancsnoka, Pavelcze László szerdán.

Szanyi-Nagy Judit

A pákozdi Pavelcze László irányítja a mentést

Forrás: atv.hu közösségi oldal

Az ATV-nek adott interjúban látható-hallható, hogy a törökországi földrengést követő mentőakcióban részt vevők feladata éjjel-nappal ugyanaz: megpróbálják a lehető legtöbb embert kimenekíteni a romok alól. A helyszínen a képsorok rögzítésekor éppen hat embert próbáltak kimenteni, közülük kettő esetében már akkor sikerrel jártak, a harmadik pedig folyamatban volt.

– A lelkiismeretünk hajt bennünket, dolgozunk azon, hogy mindenki kikerüljön – mondta elcsukló hangon Pavelcze, majd meghatódottan hozzátette: – Örülök, hogy kint van a kislány.

Az anyagból ugyanis kiderül, hogy az ötéves fiatalért több mint tíz órát küzdöttek, úgy, hogy nem volt meg minden felszerelés, és ráadásul még azt is utasításba kapták: hagyják ott a helyszínt. Mégis sikerült kihozni a gyermeket.

A videó itt tekinthető meg:

Portálunkon folyamatosan hírt adunk a törökországi mentésről, már csak azért is, mert a mentőcsapat tagjai között Fejér vármegyeiek is vannak a pákozdi parancsnokon kívül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!