Ügyészségi hírek

2022.11.17. 18:00

Öt embernek okozott több milliós kárt egy férfi Fejér megyében

A Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki öt sértettet ejtett tévedésbe és okozott kárt azzal, hogy valótlanul építési munkák elvégzését ígérte.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels.com

A nyomozás adatai szerint a férfi 2020. októbere és 2021. szeptembere között a tényleges teljesítés szándéka nélkül, jogtalan haszonszerzés érdekében építési munkák elvégzésére kötött szerződést öt sértettel különböző Fejér megyei településeken lévő épületek felújítására, építésére, bővítésére. A gyanúsított a sértettek általi pénzutalásokat követően a munkát nem végezte el, illetve meg sem kezdte, a sértettek számára elérhetetlenné vált. A gyanúsított a cselekményével a sértetteknek személyenként 2 és 16 millió forint közötti, összesen pedig 30 millió forint kárt okozott. A férfi az átvett pénzösszegekkel sajátjaként rendelkezett.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, hasonló vagyon elleni bűncselekmények  miatt  többször volt büntetve, cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el, így vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A gyanúsítottal szemben elfogatóparancs kibocsátására is sor került, így alaposan lehet tartani attól, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!