Meghökkentő hívások

2022.09.14. 18:10

A segélyhívó nem tudakozó – válogatás a legbizarrabb hívásokból (hangfelvétel)

A Magyar Rendőrség közzétett egy videót arról, milyen elképesztő hívásokat kapnak a 112 operátorai naponta. Érdemes meghallgatni, mikkel keresik fel őket az emberek.

KZ, police.hu

Illusztráció

Fotó: Pesti Tamás

Ha nem tudnánk, hogy a hazai segélyhívóra érkezett hívásokat halljuk, azt hihetnénk, hogy valami kabaréba csöppentünk, de sajnos ez a valóság. A beérkezett telefonhívások közel fele olyan megkeresés volt az idei évben, amikor nem kellett riasztani rendőrt, mentőt, tűzoltót. 

Hiába minden kérés, felhívás a rendőrség részéről, sokan még mindig a segélyhívót tárcsázzák, ha például baj van a mobiljukkal, a mosógépükkel, vagy éppen a Dankó Rádiót szeretnék hallgatni. A helyzet nagyon szomorú... Az emberek egy része a 112-es segélyhívót sokszor tudakozónak használja, holott a bajbajutottak megsegítésére lett létrehozva. Az egyenruhások bejegyzésükben újból felhívják az emberek figyelmét, reménykedve abban, hogy előbb vagy utóbb mindenkiben tudatosul, hogy a 112-t akkor kell hívni, amikor baj van! Minden más esetben a 11800-as tudakozót kell tárcsázni.

A minap épp Fejér megyéből, Pusztaszabolcsról adtunk hírt egy, a központi segélyhívóval kapcsolatos esetről: 2021 augusztusában egy férfi ittasan bejelentést tett a 112-es segélyhívó számon keresztül és segítséget kért, ám mint kiderült, a bejelentés fals volt.

Persze amennyire lehangoló a dolog, néhány esetben annyira vicces is – ez utóbbiakat gyűjtötték össze a rendőrség munkatársai.  Személyes kedvencünk: „Menet közben az asszony azzal fenyegetőzik, hogy kiugrik a kocsiból, mit csináljak?"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!