Frissen Fejérből

2022.02.28. 14:00

Rosszul sikerült előzés, sárkeresztúri gázolás és háborús helyzet - Ezeket olvastátok a múlt héten

Mutatjuk a múlt hét legolvasottabb híreit!

feol.hu

Forrás: police.hu

1. Előzött volna a fiatal nő, de "megelőzték" a 62-es főúton

 

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök 2022. február 20-án délután a 62-es számú főúton. A helyszíni szemle adataiból megállapítást nyert, hogy egy 25 éves dunaújvárosi nő autójával Seregélyes irányába közlekedett, és egy előtte haladó gépjárművet kívánt megelőzni. A manőver megkezdése előtt azonban nem vette észre, hogy járműve előzésébe kezdett egy másik személygépkocsi, és azzal összeütközött, majd a vízelvezető árokba csapódott.

 

 

2.  Döbbenetes videón a sárkeresztúri gázoló ámokfutása! (+18)

 

Amint arról korábban portálunkon is beszámoltunk, a sárbogárdi rendőrök 2022. február 26-án délután, szolgálatellátásuk során észlelték, hogy Sárkeresztúron, a Dózsa György utcában több ember áll, és egy férfi a földön fekszik. Mint kiderült, nem sokkal korábban egy férfi autóval az úttestről a csoportosulás irányába lehaladt, és a kerítésoszlop mellett álló 16 éves fiút elgázolta, aki a jármű alá került. A sofőr hátramenetbe kapcsolt, miközben ismét áthajtott a sérültön, és elsodort egy másik, 14 éves fiatalt is, majd tolatva elhagyta a helyszínt.

Szerkesztőségünk hozzájutott egy felvételhez, melyen elejétől végéig látható az incidens.

 

 

3. Oroszország megtámadta Ukrajnát

 

Oroszország támadást indított Ukrajna ellen csütörtökön, helyi idő szerint hajnali öt óra tájban, a fővárosból, Kijevből és több ukrán nagyvárosból számoltak be helybeliek arról, hogy robbanásokat hallottak.

 

4.  Minden nevelési intézményben lesz EpiPen!

 

Rendkívüli közgyűlést tartottak Székesfehérváron péntek reggel, hiszen több kérdésben is azonnali döntésre volt szükség. Elfogadta a közgyűlés, hogy minden fehérvári nevelési intézménybe az allergiás rohamok kezelésére szolgáló injekciókat juttasson a város. 

 

5.  A NATO Szövetséges Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka Székesfehérváron járt

 

A Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságra látogatott Roger L. Cloutier altábornagy, a NATO Szövetséges Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka február 22-én, kedden. Az Izmirben települő szárazföldi parancsnokság parancsnoka a régió országaiban tett körútja során érintette Magyarországot, ahol - többek között - a Székesfehérváron települő NATO és nemzetközi katonai szervezetek parancsnokaival is találkozott és egyeztetett. A delegáció tagja volt Németh Zoltán dandártábornok, a szárazföldi parancsnokság törzsfőnökének műveleti helyettese is, aki feladatkörét 2021 szeptemberétől látja el a törökországi Izmirben - írja a honvédelem.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!