Frissen Fejérből

2021.10.17. 12:18

Tűz volt a kincsesbányai idősek otthonában, többen füstmérgezést kaptak (Frissítés)

A délelőtt folyamán tűz ütött ki a kincsesbányai idősek otthonában, a tűzoltók jelenleg is a helyszínen vannak, tájékoztatta lapunkat Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Baráth Eszter

Fotó: Rescue Press

Frissítés: Helyszínen megtudtuk, hogy egy lakószoba égett teljes terjedelmében valamint a tűz átterjedt a közlekedő folyosóra, étkezőre és egy bejárati ajtó műanyag keretére is mikor a tűzoltók kiérkeztek. A dolgozók két bentlakót mentettek ki a tűzzel érintett területről, a többi lakó és látogató önerőből hagyta el az érintett épületet. A tűzoltóknak két főt hordágyon kellett kimentenie a helyszínről. Összesen 38 fő lakónak és 3 fő ápoló személyzetnek kellett elhagyni az idősek otthonát, akik közül többen füstmérgezést kaptak, őket a mentőszolgálat látta el – írja a Rescue Press.

Előzmények:

Az idősek otthonában beépített tűzjelző működik, ami automatikus jelzést küldött a katasztrófavédelem felé. Ezt követően a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, kiérkezésükkor az egyik első emeleti lakószoba teljes terjedelmében égett. A szóvivő tájékoztatása szerint a tűz kis mértékben átterjedt a folyosóra és az ott lévő hátsó bejárati ajtó tokjára is.

– A tűzoltással párhuzamosan minden helyiséget átkutattak a tűzoltók. Az első emeleti teraszról hordágyon két idős lakót mentettek ki az épületen keresztül – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett. Hozzátette, az épületben lévő füstérzékelő gyors jelzésének köszönhetően ezt a két személyt a dolgozók időben ki tudták vinni a teraszra, a többi lakó pedig szintén időben el tudta hagyni az épületet.

A tűz a többi lakószobára nem terjedt át, de több helyiség, köztük az étkező is károsodott. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók öt járművel vannak a helyszínen, a katasztrófavédelem pedig vizsgálja a tűz keletkezési okát és körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!