Frissen Fejérből

2021.06.22. 11:54

Nem bírta elviselni a lepsényi férfi, hogy felesége válni akar tőle, ezért úgy döntött, megöli őt

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki 2018. december 31-én, egy Fejér Megyei településen a gázcső megfúrásával és alá égő gyertya helyezésével próbálta feleségét felrobbantani.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a terhelt és házastársának életközössége a nő közös házukból való elköltözésével megszakadt, amelyet a vádlott ideiglenesnek tekintett. Amikor a férfi tudomást szerzett arról, hogy a nő házasságuk felbontása iránt keresetet nyújtott be a bíróságra, úgy döntött, hogy a nő által lakott ház szerelvényeinek megrongálásával bírja rá a feleségét a visszaköltözésre. Ennek érdekében a fürdőszoba víz- és gázcsövét megrongálta, azonban a nő a gázszag miatt cselekményét észlelte.

Amikor a vádlott azzal szembesült, hogy a nő válási szándéka végleges, elhatározta, hogy a házban gázrobbanást idéz elő, amellyel a házastársa életét kioltja. Ennek érdekében, amíg a felesége a munkahelyén tartózkodott, másolt kulccsal a házába bement, az átfolyós gázkészülék betápláló csövét a magával vitt eszközzel átfúrta, a gázcsapot kinyitotta, majd a készülék alá a mosógép és a fal közé egy égő gyertyát helyezett és távozott a helyszínről. A sértett hazaérkezése előtt a gáz berobbant, megrongálta a fürdőszoba falait, az ott lévő tárgyakat, amellyel 88.000,- Ft kárt okozott. A lakótérbe került gáz megfelelő koncentrációban, elektromos szikra esetén magában hordozta újabb robbanás reális veszélyét. A sértett a házba lépésekor azonban a gázszagot észlelte és az udvari gázcsapot elzárta. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott – tájékoztatott Dr. Ott István

főügyész.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/megprobalta-megolni-feleseget-egy-lepsenyi-ferfi-a-rendorseg-befejezte-a-nyomozast-4942318/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!