Konferencia

2024.05.03. 17:45

Hazafias nevelésről és emlékezetpedagógiáról Kápolnásnyéken

A hazafias nevelés kihívásairól, az emlékezetpedagógia jó gyakorlatairól és a honvédelmi nevelés múzeumi lehetőségeiről tartott konferenciát pénteken délután a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Konferenciát rendezett a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola május 3-án, pénteken a Liszt Művészházban. A kápolnásnyéki szakmai találkozón a Hazáért Körút programját, valamint a hazafias nevelés kihívásainak és lehetőségeinek kérdését tárgyalták meg az egybegyűltek. Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnökének köszöntőjét követően Görög István nyugalmazott ezredes, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör elnökhelyettese tárta a közönség elé a Hazáért Körút hazafias élménypedagógiai program megvalósításának módszertanát.

Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézetének (NÖRI) főigazgatója, az intézet emlékezetpedagógiai programját mutatta be, Soós Péter alezredes, HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum múzeumigazgató-helyettese pedig a hazafias és honvédelmi nevelés múzeumi gyakorlatáról számolt be a délután folyamán. A minikonferenciát L. Simon László József Attila-díjas író, a Magyar Művészeti Akadémia tagja zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában