Frissen Fejérből

2021.05.27. 18:22

15 migránssal a rakterében menekült a rendőrök elől a teherautó sofőrje, balesetet szenvedett

Balesetet szenvedett a 15 illegális migránssal menekülő embercsempész.

police.hu

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információja alapján a Fejér megyei rendőrök 2021. május 27-én 9 óra 05 perckor ellenőrizni akartak egy tehergépkocsit Székesfehérváron. A jármű vezetője a rendőri intézkedés alól ki akarta magát vonni, azonban menekülés közben balesetet szenvedett a Csoóri Sándor utcában, ahol három parkoló személygépkocsinak is nekiütközött. Ezt követően a sofőr kiszállt az autóból és futva próbált elmenekülni, de a rendőrök ezt megakadályozták.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A balesetet szenvedett tehergépkocsi rakterében 15 férfi utazott, akik magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, valamint az is megállapítást nyert, hogy az 51 éves magyar állampolgárságú sofőr, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

Az egyenruhások a 15 külföldi személyt a jármű vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A magyar férfival szemben őrizetbe vétele mellett, embercsempészés bűntett, cserbenhagyás vétség, valamint járművezetés eltiltás hatálya alatt vétség bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás - írja a police.hu.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!