visszaeső

2021.03.01. 16:43

Pár ezer forint értékben lopkodott szeszt és zoknit egy 36 éves férfi Fehérváron

Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli minősített lopás vétsége miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki ötször lopott alig néhány ezer forint értékben.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A megalapozott gyanú szerint a 36 éves férfi különböző székesfehérvári áruházakból 2021. január 30-án 1.500,-Ft értékű, míg február 10-én egy közel 5.000,-Ft értékű szeszes italt, illetve egy további alkalommal 2.500,-Ft értékben zoknit lopott.

A bűncselekmények okán a székesfehérvári rendőrök 2021. február 10-én gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi a gyanúsítását követően, február 24-én egy újabb fehérvári áruházba ment, ahol először 2.000,-Ft értékben, majd ugyanezen a napon még egyszer 2.700,-Ft értékben emelt el egy-egy újabb üveg szeszes italt.

A visszaeső gyanúsított, aki bejelentett munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, több büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el a bűncselekményeket. Ennek okán esetében a bűnismétlés veszélye, továbbá arra figyelemmel, hogy gyanúsítotti kihallgatását követően újabb bűncselekményt valósított meg, a bűnismétlés ténye is megállapítható.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntése nem végleges.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!