Letartóztatását indítványozták

2021.02.05. 14:54

Kábítószert fogyasztott az M6-oson halálos balesetet okozó férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint 2021. február 2-án az M6-os autópályán, Adony térségében hátulról nekiütközött az előtte szabályosan közlekedő gépjárműnek, a baleset következtében egy gyermek elhunyt és öt személynek súlyos sérülése keletkezett.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított este az M6-os autópályán, Pécs felől Budapest irányába közlekedett, amikor Adony térségében a haladási sebessége

mintegy 150 km/óra volt. A férfi a külső forgalmi sávban utolért egy személygépkocsit, amelyben két felnőtt és három gyermek utazott. A gyanúsított későn észlelte a megfelelően kivilágított járművet, és a hátsó részének ütközött.

A baleset során a hátul utazó, biztonsági övet viselő 11 éves gyermek a helyszínen életét vesztette, míg a gépkocsiban lévő további négy sértettnek, valamint a terhelttel együtt utazó személynek súlyos sérülése keletkezett.

A terhelt vér- és vizelet vizsgálata marihuána és kokain fogyasztásra utaló adatokat eredményezett, vezetéskori bódult állapota jelenleg nem megítélhető.

A gyanúsított büntetett előéletű, a cselekményét kábítószer birtoklásának bűntette, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatti felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próba idejének hatálya alatt állva követte el, amely alapján megalapozottan feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, vonatkozásában a bűnismétlés veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság a terhelt letartóztatását nem rendelte el és egyéb kényszerintézkedést sem alkalmazott, az ügyész azonban a letartóztatás elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be.

Kapcsolódó cikk:

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/alkoholt-fogyaszthatott-az-m6-oson-tortent-halalos-balesetet-okozo-sofor-video-4644844/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!