A döntés jogerős

2020.09.07. 13:55

Öt évre kiutasították Magyarországról a bicskei rendőrök általt elfogott embercsempészt

A Bicskei Járási Ügyészség bíróság elé állított egy román férfit, aki 2020. szeptember elején hat illegális bevándorlót akart átvinni a magyar határon.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfit Aradon két ismeretlen személy bízta meg azzal, hogy pénzért migránsokat vigyen Magyarországról a szlovák fővárosba. A vádlott 2020. szeptember 3-án reggel Magyarországra jött, és a megbízói által megadott helyszínen a kocsijába felvett hat afgán állampolgárt, és őket az M1 autópályán fuvarozta Szlovákia felé. A bicskei rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták a férfit, így cselekménye lelepleződött.

Az ügyészség gyorsított eljárás keretében minősített embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte az őrizetben lévő terhelt felelősségre vonását. A Bicskei Járásbíróság két év börtönbüntetést szabott ki az elkövetővel szemben, melynek végrehajtását öt évre felfüggesztette, és a férfit öt évre kiutasította az országból. A döntés jogerős – tájékoztatott Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Vezető képünk illusztráció!

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/egy-roman-embercsempesz-es-hat-illegalis-migrans-rendorkezen-obaroknal-buktak-le-4256258/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!