Bűnügyi felügyelet alatt

2020.07.01. 13:30

Lopás miatt emeltek vádat egy móri férfi ellen

A Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a móri férfival és társaival szemben, aki bűnügyi felügyelete alatt lakókörnyezetében követett el több lopást.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Pixabay.com

A vádirat szerint a férfi 2019. július 27-ről 28-ra virradó éjszaka egy móri telephelyen parkoltatott mezőgazdasági munkagép tankjából szívott le kétszáz liter gázolajat, majd néhány nap múlva ugyanerről a telepről két traktor kereket és egy kompresszort vitt el.

Augusztus elején egy családi ház melléképületéből lopott el egy 128.000,-Ft értékű fűnyírót, majd a hónap közepén egy fatelepet keresett fel lopási céllal. A telep irodahelyiségének ablakát kifeszítette, ajtaját kiszakította, és onnan készpénzt, valamint szerszámgépeket vitt magával mintegy 200.0000,-Ft értékben.

A férfival szemben ezt követően bűnügyi felügyeletet rendelt el a bíróság. A terhelt a kényszerintézkedés szabályait megszegve 2019. október végén és november elején további lopásokat követett el saját lakása közvetlen közelében.

A férfi bemászott egy lakásához közeli ingatlanra, amelynek melléképületéből szerszámgépeket hozott el 650.000,-Ft értékben. Ezt követően feltörte a mintegy háromszáz méterre fekvő kert szerszámtárolóját és egy családi ház garázsát is, ahonnan fűkaszát és kerékpárt vitt el, végül egy folyamatban lévő építkezésről lopott el különböző szerszámokat közel 230.000,-Ft összegben.

Mivel a férfi a bűnügyi felügyelet miatt távolabbra már nem tudott menni, egy ismerősét beszélte rá, hogy lopjon gázolajat, amit majd eladnak. A vádlott társa a kapott utasítás szerint elment a megadott, vádlott által korábbi lopásai miatt már ismert telephelyre, ahol egy kombájnból, valamint egy mezőgazdasági vontatóból összesen 200 liter gázolajat szívott le.

A vádlottak a lopott gázolajat és értéktárgyakat a harmadrendű vádlottnak eladták, aki tudott azok eredetéről.

Az ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő elsőrendű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint kényszerintézkedésének ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta. A másodrendű vádlottal szemben lopás bűntette miatt ugyancsak végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás a büntetési indítvány, míg a harmadrendű vádlottal szemben kisebb értékre elkövetett orgazdaság vétsége miatt elzárás büntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!