emberölés

2020.07.27. 15:06

Letartóztatták a gyógyszerrel mérgező pár férfitagját is

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki – a már letartóztatásban lévő élettársával – többször nagy mennyiségű gyógyszert adott a dunaújvárosi idős házaspárnak azért, hogy halálukat okozza.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított élettársával a 85 éves sértett házaspár bizalmába férkőzött, bejáratos lett otthonukba, ahol élettársával közösen, rendszeresen nyugtató hatású gyógyszereket juttattak a sértettek szervezetébe azok tudta nélkül, részint szeszes italba keverve. A gyógyszerek hatására a sértettek 2020. február 23-án magatehetetlen állapotba kerültek, őket kórházba szállították, azonban a férfi a kórházi kezelés ellenére elhunyt.

A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökne, vagy elrejtőzne, továbbá fennáll a tanúk befolyásolásának, és a bűnismétlésnek a veszélye is.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a az idős házaspárt gyógyszerrel mérgező férfi letartóztatását.

A bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!