Helyi időjárás

2020.01.20. 06:45

Továbbra is marad a borongós, felhős idő Fejérben

Fejér megyében hétfőn délutánig még jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, délelőtt még csak kevés helyen, délután már kissé nagyobb területen felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Érdemi csapadék nem valószínű, gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Székesfehérváron -2 / 4 fok között alakul a hőmérséklet.

ORVOSMETEOROLÓGIA:

Nem lesz front, de a szél hatására fokozódhat a fejfájás. Alvásproblémák is felléphetnek.

KÖZLEKEDÉSMETEOROLÓGIA:

A gyenge havazás, majd az egyre inkább teret nyerő havas eső, eső miatt legyünk óvatosak.

HÓJELENTÉS

 • Bánkút 0 cm
 • Dobogókő 0 cm
 • Eplény 87 cm
 • Nagy-Hideg-hegy 0 cm
 • Kékestető 10 cm
 • Visegrád 40 cm
 • HÁROM NAPOS ELŐREJELZÉS:

  Kedden a sokfelé fagyos, párás, néhol ködös reggelt követően több-kevesebb szűrt napsütés is várható. Hőmérséklet: -5 / 3

  Szerdán a délies áramlás miatt lassabban, bizonytala– nabbul oszlik el a pára és rétegfelhőzet. Hőmérséklet: -5 / 3

  Csütörtökön egy gyenge hidegfront érkezése körvonalazódik, a Nap is kisüthet. Hőmérséklet: -2 / 5

   

  Az útinform előrejelzése szerint:

  Szinte az egész ország területén fagypont alatti a hőmérséklet. Az elmúlt napok ködös időjárása következtében a fák ágaira fagyott zúzmara súlyától azok letöredezhetnek és az útburkolatra kerülhetnek. Az autósoknak érdemes fokozott óvatossággal vezetniük.

  HAVAZÁS: A hajnali órákig főként a Dunántúl északi felén várható további változó intenzitású havazás (1-2 cm), de a Dunántúl nyugati részén havas eső, eső lehet a jellemző csapadékforma. Emellett az országban továbbra is többfelé előfordulhat hószállingózás, illetve ónos szitálás. Reggelre mindenütt megszűnik a csapadék, viszont a ködös tájakon ködszitálás, ónos szitálás még kialakulhat.

  KÖD: Főként az Északi-középhegység térségében és északkeleten alakulhat ki az éjszaka folyamán párásság, illetve köd. Helyenként sűrű (zúzmarás) ködfoltok is képződhetnek. A ködös területeken reggel fokozatosan javulnak majd a látási viszonyok.

  Ezek is érdekelhetik