Frissen Fejérből

2022.12.02. 13:39

Cser-Palkovics András: Már majdnem kész az összekötő

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a hóesésben nyugtázta, már majdnem kész a déli összekötő, és erről közösségi oldalán is hírt adott.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Cser-Palkovics András Facebook-oldala

Mint bejegyzésében írta, 95 százalékos készültségen áll a déli összekötő, és már minimális mennyiségű munka maradt csak. Kiemelte, ez a város egyik legnagyobb útfejlesztése, megnyitja a lehetőségét annak, hogy Fehérvár déli irányba, a vasútvonalak által képzett zárványba is tovább terjeszkedjen.

- Várhatóan néhány héten belül elindulhatnak a műszaki átadás-átvétel vizsgálatai, velük pedig az esetleges hibák, észrevételek korrigálása, melyet a hatósági forgalomba helyezés követ, ekkor válik használhatóvá az út a közlekedés számára - írta. És hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Ha a hatósági eljárások is engedik, 2023 első negyedévében már átadhatják a forgalomnak az utat. Cser-Palkovics a környéken élők türelmét is megköszönte, s mint írta, bízik abban, hogy a déli összekötő mihamarabb a fehérváriak szolgálatába áll. 

Forrás: Horváth-Buthy Lilla / FMH 

A déli összekötő építéséhez kapcsolódóan egyébként 270 fát és 12 ezer cserjét helyeznek el, ennek egy része már látható is. Ahogy a zajvédő falak is végső formát kaptak, melyek fontos szerepet töltenek be a környező utcák életében. Ugyanis az új út egy részén több olyan ház van, amely mellett viszonylag közel halad el az épülő szakasz, s itt a várható zajterhelés miatt szükséges volt ezeknek a megépítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában