Frissen Fejérből

2022.03.25. 14:00

Nyáron befejeződik a ráckeresztúri iskola építése

Már kirajzolódtak az új iskolaépület helyiségei Ráckeresztúron. A kétszintes épületben 12 új tanterem kap helyet, a tervek szerint a gyerekek már a hamarosan elkészülő intézményben kezdhetik a 2022/2023. tanévet.

Héjj Vivien

Már kirajzolódtak az új iskolaépület helyiségei

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Eddig két, egymástól 700 méterre álló épületben tanulhattak a ráckeresztúri iskolások. Míg az alsó tagozatosok a Hősök terén, addig a felsősök a Szent János téri épületben kaptak helyet. Mindennek azonban hamarosan vége, ugyanis javában zajlik az új iskola építése. 

 


– Óriási öröm számunkra, hogy már itt tart ez a beruházás. Nagyon örülünk, és minden reményünk megvan arra, hogy az új tanévet már itt kezdhetjük – mondta a helyszíni bejárást megelőző sajtótájékoztatón Szentes-Mabda Katalin polgármester. 
Mára az épület egésze kirajzolódott, sőt egyes helyiségekben már a falburkolatok is a helyükre kerültek. Szemmel látható a folyamatos fejlődés, előrehaladás. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő felidézte, eredetileg 277 millió forintos támogatást nyert a település az intézmény tervezésére kivitelezésére, azonban az építőipari árak jelentős emelkedése miatt a költségkeret szűkösnek bizonyult. Egy egyedi kormánydöntésnek köszönhetően a projekt újabb 637 millió forintos támogatást kapott, így a közbeszerzés is sikerrel zárulhatott. A beruházás végül 680 millió forintból valósul meg, a kivitelezés várhatóan június végére befejeződik. 

 


– A Hősök téri épületben elbontottak egy nagyjából 306 négyzetméteres épületrészt, ám megmaradt négy tanterem, a tanári, a szertár és a folyosó. Ehhez csatlakozik az új épületben kialakított tizenkét tanterem, közösségi tér, büfé, mosdó, öltöző, tanári, aula, szertár, irodák, számítástechnika terem, konyha és ebédlő. Azt gondolom, csodálatos lesz az új épület – beszélt a technikai részletekről Szilágyiné Németh Sarolta, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ igazgatója. Fux István, a Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója arról beszélt, a 21. századi épületet szeretnék 21. századi oktatással megtölteni, legyen szó kompetenciaalapú oktatásról, kreatív iskola programról, emelt szintű sport- és kulturális tevékenységekről vagy éppen közösségépítésről, művészeti oktatásról. 
– Minden kollégámban megvan az a gyermekszeretet, ami meg kell hogy legyen a mai pedagógusokban – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában