Frissen Fejérből

2022.03.06. 07:45

558 millió forintos támogatással valósul meg az útfelújítás Adonyban

A közeljövőben megújul az Adonyt és Velencét összekötő út adonyi, belterületi szakasza. A két kilométernyi útszakasz rekonstrukciója 558 millió forintos támogatással valósul meg.

DH

Forrás: Facebook

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be pénteken Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Ronyecz Péter, a település polgármestere, Mészáros Lajos ország­gyűlési képviselőjelölt és Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója. Molnár Krisztián bejelentette, hogy 558 millió forintos támogatásban részesül a település és a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hogy a városközponttól a település határáig (Rákóczi út, Széchenyi utca, Dózsa György utca) húzódó két kilométeres útszakasz felújítását elvégezzék. Mészáros Lajos elmondta, hogy ez a felújítás egy régen várt fejlesztés az adonyiak számára, de Ronyecz Péter polgármester jelzése alapján fontos, hogy teljes legyen az összekötő út belterületi szakaszának rekonstrukciója. Mint mondta, azon fog dolgozni, hogy megszerezze a megfelelő forrást erre a projektre is. Az út további, mintegy egy kilométeres belterületi, a 6-os úttól a városközpontig tartó szakaszának kb. 200 millió forint a becsült felújítási költsége. Őszre elkészülhetnek a tervek, majd a kivitelezői közbeszerzés lezárulta után, 2023 tavaszán kezdődhet meg a fizikai munka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában