Frissen Fejérből

2021.05.25. 11:30

Új munkahelyeket hoznak Sárbogárdra, ígéretük szerint az ipari parkba

Legfontosabb ígéretünket, amely szerint munkahelyeket hozunk városunkba, teljesítjük – fogalmazta meg Sükösd Tamás polgármester. – A sárbogárdi ipari park fele már megtelt bérlőkkel, egymást érik a működő napelemparkok, a terület 800 négyzetméteres ipari csarnokkal való bővítése éppen zajlik. Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselőjének pártfogásával dolgozunk a négy ütemből álló fejlesztés megvalósításának további kormányzati támogatásán is.

V. Varga József

Már zajlik a sárbogárdi ipari park első két ütemének építése Fotó: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

Az önkormányzat egy pályázaton 573,29 millió forint támogatást nyert az iparterület fejlesztésére

– A pályázat megvalósítását négy ütemre bontottuk – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Sükösd Tamás, a csaknem 12 ezres lélekszámú Sárbogárd polgármestere. – Az első két ütem építése már zajlik. Az egyiket a helyi érdekeltségű Szegletkő Generál Kft. kivitelezi, ebben a területet alapinfrastruktúrával látjuk el (víz, csatorna, áram, gáz, internet), valamint megkezdjük a feltáróutak építését. (Az aszfaltozás a 4. ütemre marad.) A kivitelezés jó ütemben halad. A Kislók felé vezető út mindkét oldalán kiépítjük a szükséges közműveket. A megvalósult napelemparkok is ennek a beruházásnak a részei. A második részt az AlapÉp Kft. kivitelezi. Ennek keretében egy 800 négyzetméter alapterületű csarnokot építünk. A harmadik ütem közbeszerzése jelenleg folyamatban van, ha befejezzük, akkor élhetünk kiegészítő forrásigénnyel a negyedik ütemre. Van néhány cég, amely bérlőként megkezdte a saját kivitelezését az általa használt területen, illetve egy nagyberuházóval tárgyalunk, ők jelenleg előzetes környezeti hatásvizsgálatot végeztetnek.

Már zajlik a sárbogárdi ipari park első két ütemének építése Fotó: Nagy Norbert

Az ipari park mellett zajlik az inkubátorház építése is (összköltségvetése 437,72 millió forint), ahol ugyancsak a Szegletkő Generál Kft. a kivitelező. Az inkubátorház jelentős részét már kiadták.

– A régi, mindenkitől elhagyott, felhagyott épület az ipari park sarkán áll, s úgy érezzük, megtaláltuk számára az új funkciót. Az inkubátorház, az új technológiák bölcsője, nemcsak helyet ad az új gondolatoknak, de falai között termelő tevékenység is zajlik majd. Kihasználtsága már-már teljesnek mondható. A vállalkozások, szervezetek képzésekre, eszmecserékre, értekezletekre is igénybe tudják majd venni, illetve egy orvosi műszergyártó cég ide hozná a teljes kapacitását – folytatta a városvezető.

Sükösd Tamás polgármesterrel más fejlesztésekről is szót ejtettünk. A városközpont képét alapjaiban változtatja meg a júniusban elkészülő, 102 férőhelyes új parkoló, és ezzel párhuzamosan a Hősök tere szintén nyáron elkészülő átalakításának talán leglátványosabb részét képezi majd az autók folyamatos kiszorítása a térről. Az új parkoló a mai szabványoknak megfelelő méretű, akadálymentes parkoló­helyekkel és egy kiszolgáló­épülettel bővített, európai szintű, kulturált létesítmény lesz, és megoldja a településközpont parkolási gondjait.

– Több mint 2 milliárd forintos beruházással egy 350-400 néző befogadására alkalmas, multifunkciós sportcsarnok építése is megkezdődik a településünkön. A minden igénynek megfelelő, szabványméretű sportcsarnok tökéletesen illeszkedik majd a városi sporttelep és az uszoda környezetébe, és a látványtervek alapján igazi gyöngyszem lesz kívül-belül. A megújuló régi városi könyvtár a Sárbogárdi Múzeum Egyesület állandó és időszaki kiállításai mellett közösségi térként is funkcionál majd. Az épület felújításával részben régi adósságot is törlesztünk – tette hozzá Sükösd Tamás polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában