környezetvédelmi technikus szak

2021.03.12. 15:00

Műszaki ismereteket is szereznek a diákok a Bugátban

Az alapszakmákat soroló aktuális kiadvány a környezetvédelmi technikus szakot minden olyan fiatal számára ajánlja, aki szereti a környezetet, és szeretne tenni azért, hogy fenntartható, tiszta, egészséges környezetben élhessen, élhessünk mindannyian.

Majer Tamás

Megyei környezetvédelmi verseny pillanatképe a Bugátból, 2019-ből

Fotó: FMH-archív (Nagy Norbert)

Kanizsay Zsolt, a Bugát Pál Technikum oktatója a környezetvédelmi technikus szakmáról lapunknak elmondta, a diákok a szakmai képzés során először is megtanulják az alapokat: műszaki ismereteket, gépészetet, köztük a szivattyúk, kompresszorok, villany- és robbanómotorok működését. Ezenkívül, a laborórák során, természettudományi, illetve környezetvédelemmel kapcsolatos vizsgálatokat is végeznek, kitanulják ennek is minden csínját-bínját.

A Bugát környezetvédelmi technikus diákjai rendszerint nyári gyakorlatokon vesznek részt. Más cégek mellett a Fejértej, a Fejérvíz, a Depónia, a székesfehérvári városgondnokság, a velencei talajvédelmi állomás is rendre fogadja őket.

Megyei környezetvédelmi verseny pillanatképe a Bugátból, 2019-ből
Fotó: FMH-archív (Nagy Norbert)

Érettségi, szakmai vizsga után sokan a felsőoktatásban folytatják, a legjellemzőbb irányok a környezet-, az agrár-, illetve az erdőmérnöki szakok.

– Társas, kultúraközi érzékenység, kritikai, illetve krea­tív gondolkodás, csapatmunka, a környezeti problémák gazdasági, ökológiai és társadalmi következményei iránti érdeklődés – sorolja az említett kiadvány a szak által „elvárt” készségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában